Policijski službenici su na području Brodsko-posavske županije, na blagdan svetog Vinka (22. siječnja) proveli akciju „Alkohol“. U vrijeme trajanja akcije policajci su kontrolirali vozače bicikala, mopeda, automobila i teretnih vozila te su pod utjecajem alkohola od 155 kontroliranih vozača za upravljačem vozila uhvatili i sankcionirali njih 7.

Najveću koncentraciju alkohola u organizmu (1,87 promila) imao je 27-godišnji vozač koji je 22.siječnj oko 23.40 sati, u Radovanju, uhvaćen za upravljačem automobila nakon čega je doveden u policijsku postaju i zadržan do otriježnjenja. Policijski službenici protiv njega podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Također ističu da su se na području Brodsko-posavske županije dogodile i tri prometne nesreće s materijalnom štetom, te da niti jedan od sudionika prometnih nesreća nije bio alkoholiziran.

Policijski službenici će i za vikend nastaviti pojačano nadzirati promet provodeći preventivno-represivne akcije na području Brodsko-posavske županije.

Komentari
Prethodni članakOtvorena izložba ‘Zašto je pčela važnija od čovjeka?’
Sljedeći članakPremijer Plenković u Đuri Đakoviću: Za restrukturiranje osigurano prvih 150 milijuna kuna