Danas je u restoranu Slavonski biser, Udruga  gluhih Nova Gradiška održala uvodno predstavljanje projekta”Zaposlena žena za jako i solidarno društvo.”

Nakon što je Nikolina Jureković prisutnima kroz prezentaciju prikazala rad Udruge tijekom protekle 2017. godine, Josip Brozović projekt manager predstavio je veliki projekt ”Zaposlena žena za jako i solidarno društvo” za provedbu kojeg su u Vukovaru 8. siječnja potpisan ugovor, te dodjeljena bespovratna sredstva.

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška, u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje,u sklopu programa ”Zaželi – program zapošljavanja žena” pokrenula je projekt ”Zaposlena žena za jako i solidarno društvo” tijekom kojeg će zaposliti 5 teško zapošljivih žena starijih od 50 godina života, te osobe s invaliditetom, na poslovima pružanje usluge pomoći u kući najpotrebitijim starim i nemoćnim osobama, te drugim osobama s invaliditetom.

Na taj način doći će do njihovog uključivanja na tržište rada, te će kroz osposobljavanje za zanimanje njegovateljice steći znanje i radno iskustvo neophodno za ostanak na tržištu rada nakon završetka projekta, a istodobno 40 najpotrebnijih dobit će uslugu koja će povećati kvalitetu njihova života, spriječiti ili odgoditi njihovu institucionalizaciju, te pridonijeti procesu deinstitucionalizacije socijalnih usluga. 

Cilj projekta je i povećati stupanj samostalnosti kod 5 nezaposlenih žena starijih od 50 godina s područja zapadne Slavonije, kroz njihovo zapošljavanje na pružanju socijalne usluge pomoći u kući najpotrebitijima. Na taj način ostvarit će se višestruko pozitivni utjecaj na razvoj slabo razvijenih lokalnih zajednica, kakvima pripada i zapadna Slavonija, kroz povećanje zapošljivosti rizičnih skupina na tržištu rada i osiguravanje pružanja slabo razvijene socijalne usluge najpotrebitijima. 

Aktivnost i projekt su pohvalili prisutni na predstavljanju, zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, Branko Medunić ravnatelj Centra za socijalnu skrb, te Ljiljana Lukačević u ime Udruge Pozitiva, koji se nadaju budućim suradnjama s Udrugom gluhih Nova Gradiška.

no images were found

Komentari
Prethodni članakZanimljiva i neobična izložba od danas krasi Dom kulture
Sljedeći članakNapustio nas je još jedan ponos i veliki borac Borislav Živković – naš Bora