Govoreći na konferenciji za novinare o Hrvatskoj kao zemlji perspektive, ali i o prezaduženosti hrvatskih građana, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, Ivan Lovrinović, rekao je kako je 330 tisuća hrvatskih građana blokirano, ocijenivši da je riječ o sistemskom problemu za državu, prenosi dnevno.hr.

“Naš stručni tim radi na izradi prijedloga rješenja blokiranih kako bi se, što se tiče prijedloga zakona, ali i samih mjera ekonomske politike, moglo riješiti i iskorijeniti taj problem koji je postao nepodnošljiv. Ako u Hrvatskoj ima 330 tisuća blokiranih to znači da je oko milijun ljudi zaokupljeno tim problemom”, istaknuo je Lovrinović.

Dodao je da će, kao što su uspjeli riješiti problem švicarskog franka, zajedno s Udrugom blokiranih riješiti i taj problem.

Na novinarski upit Lovrinović je kazao kako njihova rješenja idu od promjene Ovršnog zakona, procijenivši da kada bi se usvojila odredba u Ovršnom zakonu po kojoj bi svaka stranka u ovršnom postupku plaćala svoje troškove, bilo bi 70 posto manje blokiranih.

Ostatak rješenja nije želio otkriti da ih ne bi, kako je kazao, prejudicirao već je najavio kako će zajedno s Udrugom blokiranih s njima uskoro izići u javnost.

Izvor: Sbplus

Foto: Ilustracija

Komentari
Prethodni članakTrebali li djecu cijepiti protiv ospica?
Sljedeći članakČetiri slova – vječna tabu tema