Ovih dana donosimo vam izvještaje o početku nove školske godine kako u osnovnim, tako i u srednjim školama s područja grada, te poruke ravnatelja i ravnateljica škola povodom početka škole. 

Jedna od škola u nizu koje smo obišli, a u kojoj je, bilo na početku, u sredini školske godine ili pred kraj iste jednako dinamično i produktivno jest novogradiška Elektrotehnička i ekonomska škola za koju se, za razliku od nekih drugih srednjih škola s područja županije, pri upisu tražilo mjesto više. 

-“Moram reći da smo dobro započeli novu školsku godinu, popunili smo sva razredna odjeljenja. Nama je županija odredila kvotu od 20 učenika po odjeljenju. Upisali smo 4 razredna odjeljenja, dva smjera računalstva, jedan komercijalista i jedan mehatroničara. Moram napomenuti da smo imali i više mjesta mi bi ih uspjeli popuniti, pogotovo računalce i komercijaliste. Trenutno nam se učenici čine jako dobri i jako smo zadovoljni s početkom školske godine”- izjavila je ravnateljica Sanja Muller Zoričić

Poslala je odmah na prvom roditeljskom sastanku ravnateljica Muller Zoričić učenicima prvih razreda i njihovim roditeljima, jednostavnu, ali efektnu poruku za uspješan start u novo poglavlje školovanja. 

-“Nema velike razlike između osnovne i srednje škole, nemojte puno izostajati i redovno učite”- kroz osmijeh kazuje ravnateljica 

Iako Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška nije svrstana u škole eksperimentalne kurikularne reforme “Škola za život”, ova školu već dugi niz godina motivira ova parola, te se kroz nju vode kako kroz školski program, tako i kroz izvannastavne aktivnosti. Usvojili su u ETŠ-u svoje kurikulume koji, uz gradivo u štivu, uključuju i aktivnu praktičnu nastavu ispunjenu zanimljivim interaktivnim i multimedijalnim vježbama, a škola provodi i brojne projekte u koje se svojevoljno uključuju i učenici i profesori. 

-“To je konkretno stjecanje znanja koja se traže na tržištu rada”-naglašava ravnateljica 

Da nema motiviranih profesora i odličnog kolektiva ne bi bilo ni projekata, koji su, unazad nekoliko godina redovito nagrađivani na državnim i međunarodnim natjecanjima, od solarnog auta i drva, do laserske harfe, a najnoviji projekt u kojem se želi okušati ova ambiciozna škola jest samostalna izrada jedan i pol metra velikog robota. 

Brojne su beneficije koje ova Elektrotehnička i ekonomska škola nudi i zašto se novih 80 učenika odlučilo školovati upravo u njoj, jedna od njih je i mogućnost sudjelovanja u razmjeni studenata putem Erasmus plus programa, ali i dobra priprema za Državnu maturu za koju se sve više učenika po završetku ove škole odlučuje, polaže ju, te upisuje željene fakultete srodne svom srednjoškolskom obrazovanju. 

Svaka generacija učenika novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole postiže sve zamjetnije uspjehe od one prethodne jer ide u korak s vremenom i novim tehnologijama, nada se stoga ravnateljica Sanja Muller Zoričić iznimnim uspjesima i ove školske godine. 

-“Svake godine dižemo ljestvicu uspjeha jer sve više odrađujemo, što velikih  projekata, što onih manjih, provodimo kvalitetniju nastavu i posvećeni smo učenicima. Svojim profesorima želim puno strpljenja i puno uspjeha u ovoj školskoj godini, a učenicima da budu vrijedni i dobri kakvi su bili i do sada i ne može biti loše”- poručila je ravnateljica svima uspješan start u školsku godinu 2018./2019.

Komentari
Prethodni članakPolicija muku muči s mopedistima: U prometnoj nesreći na mopedu teško stradao 17-godišnjak
Sljedeći članakNova voditeljica Odjela opće interne medicine dr. Valentina Strinavić Bakunić: Smanjujemo liste čekanja, otvaramo ambulante, optimistična sam