Specijalistica interne medicine i subspecijalistica kardiologije dr. Valentina Strinavić Bakunić nova je voditeljica Odjela opće interne medicine u novogradiškoj bolnici.

Ova agilna mlada liječnica, zahvaljujući na ukazanom povjerenju za obavljanje ove odgovorne dužnosti progovorila je o radu odjela kojemu će sljedeće četiri godine biti na čelu:

– Prije svega, želim zahvaliti ravnatelju na ukazanom povjerenju i časti, nadam se da ga neću razočarati, a posebice naše pacijente. Mi smo ovdje, prije svega, zbog naših pacijenata i prvenstveni će nam cilj biti poboljšati kvalitetu usluge našim pacijentima.

Pružena mi je prilika napraviti nešto novo i na tome ćemo raditi ravnatelj dr. Josip Kolodziej, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu dr. Tajana Milanović Robina i ja.

“Internu” očekuju lijepi dani. Uskoro ćemo otvoriti Odjel hemodijalize i pomoći, prvenstveno, bolesnicima koji su dosada zbog svoje bolesti morali svakodnevno putovati u Slavonski Brod.

Osim što ćemo pomoći pacijentima, doći će do novog zapošljavanja medicinskih sestara, liječnika, spremačica i tehničkog osoblja. U ova dva mjeseca otkako sam na čelu Odjela opće interne medicine smanjila se lista čekanja. Zasada smo liste čekanja za ergometriju smanjili na nulu, nema ih! Na Odjelu opće interne medicine kratka obrada pacijenta, odnosno dnevna bolnica se može obaviti unutar dva tjedna; smanjili smo liste čekanja za color doplere, smanjit ćemo ih i za ultrazvuk.

Dolaze nam mladi kolege i interna se medicina razvija, zaista, široko. Radimo sistematske preglede za branitelje, djelatnike škola i ustanova. Otvarat će se nove ambulante, razvijati dijagnostika i zaista sam jako optimistična. Uskoro ćemo se u potpunosti kadrovski ekipirati, imamo četiri kardiologa, imat ćemo tri gastroenterologa. Doktor Jozo Mihaljević će dobiti još dvoje mladih kolega. Jedan će doći za godinu dana, dok je kolegica Bokan tek krenula na specijalizaciju.

Tu su i dva nefrologa, dr. Dijana Knežević Strinavić i dr. Mijo Ljubas. Imat ćemo i dva endokrinologa i dijabetologa, dr Nemanju Španovića i dr. Ivu Petrak.

Dr. Tajana Juranović je na subspecijalizaciji iz hematologije i uskoro će otvoriti hematološku ambulantu, tako da će i u tom pogledu pacijenti biti zbrinuti.

Uz postojeće kolege, bit ćemo jedna dobra, mlada ekipa – optimistična je dr. Strinavić Bakunić.

Komentari
Prethodni članakPočetak škole u ETŠ-ravnateljica Sanja Muller Zoričić: “U našoj školi punoj projekata ne može biti loše”
Sljedeći članakNišta od hladnih i kišnih dana, stiže nam novi toplinski val