Dana 11. rujna 2018. godine, oko 21,25 sati, na raskrižju kolnika ulica Blok b i Dubrava, u mjestu Zadubravlje, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, javlja PU brodsko posavska. 

Provedenim očevidom policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su utvrdili da je do prometne nesreće došlo iz razloga što je 73-godišnji vozač osobnog automobila, započeo skretati ulijevo, u smjeru kolnika ulice Dubrava, a da prije toga nije propustio moped kojim je upravljao 17-godišnjak, koji je, dolazeći iz suprotnog smjera, zadržavao smjer svojeg kretanja, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela mopeda, u prednji lijevi bočni dio osobnog automobila te pada mopeda i vozača istog na kolnik.

Tijekom vršenja očevida je utvrđeno da je vozač mopeda upravljao bez vozačke dozvole, da na glavi nije nosio zaštitnu kacigu, da moped nije bio registriran i da nije imao ispravne propisane uređaje za osvjetljavanje (prednje putno svjetlo).

U ovoj prometnoj nesreći, teške tjelesne ozljede zadobio je vozač mopeda, koji je u bolnici u Slavonskom Brodu, zadržan na daljnjem liječenju.

Policija protiv vozača osobnog automobila podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, dok protiv vozača mopeda slijedi više prekršajnih prijava.

Dana 11. rujna 2018. godine u 12,45 sati prilikom nadzora prometa u Novoj Gradiški, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, uočili su moped bez reg. oznake, kako se kreće nogostupom ulice umjesto kolnikom, namijenjenim za kretanje motornih vozila.

Po zaustavljanju vozača, policijski službenici su utvrdili da je 31-godišnji vozač upravljao mopedom prije stjecanja prava na upravljanje i da moped nije neregistriran. S vozačem se na mopedu nalazila i 20-godišnja putnica, koja prilikom vožnje nije koristila zaštitnu kacigu na glavi, a također kod sebe nije imala osobnu iskaznicu.

Protiv vozača i putnice policija podnosi odgovarajuće prekršajne prijave.

Izvor/Foto: PU brodsko posavska 

Komentari
Prethodni članakOvoga petka uživamo u koncertu svjetski poznatih Zagrebačkih solista
Sljedeći članakPočetak škole u ETŠ-ravnateljica Sanja Muller Zoričić: “U našoj školi punoj projekata ne može biti loše”