Jučer su u Rovinju započeli 4. dani elektroničkih medija

DANI ELEKTRONIČKIH MEDIJA nastali su kao proširena verzija DANA RADIJA koji su u kontinuitetu održani 13 godina.

DANI RADIJA nastali su kao spontana reakcija HURIN-a na činjenicu da je HND godinama dijelio novinarske nagrade ignorirajući lokalne medije. Pa je tako na sastanku Središnjeg odbora HURIN-a održanog u Karlovcu 25. veljače 1994. godine zaključeno da HURIN treba imati svoje novinarske nagrade i da treba osmisliti i organizirati povod na kojem bi se te nagrade i dijelile. I već na narednoj sjednici Središnjeg odbora održanoj 22. prosinca 1994. godine, također u Karlovcu, donesena je i službena odluka o uspostavi i održavanju manifestacije DANI RADIJA HRVATSKE.
Prvi DANI RADIJA održani su 18.- 19. travnja 1995. godine u Đurđevcu i Koprivnici. Tada su i podijeljene prve novinarske nagrade HURIN-a al i Spomenice Domovinskog rata novinarima izvjestiteljima sa prvih crta bojišnice. Drugi DANI RADIJA održani su u Makarskoj. Od trećih do 13-tih DANI RADIJA održavani su paralelno sa Hrvatskim radijskim festivalom, a od 2008. godine u znatno sadržajno u kvantitativno i kvalitativno proširenoj verziji koja pored DANA RADIJA obuhvaća i DANE TELEVIZIJA i DANE INTERNETA pod zajedničkim nazivom DANI ELEKTRONIČKIM MEDIJA. 

4. dani elektroničkih medija počeli su jučer i traju do nedjelje 27. studenog. Ove godine su u pitanju 4. dani interneta i televizije, te 17. dani radija. Cjelokupni raspored 4. dana elektroničkih medija pogledajte ovdje. Na danima elektroničkih medija je i ekipa Radija Nova Gradiška koja će Vas u programu RNG svakodnevno izvješćivati o događanjima u Rovinju.

Nama najvažniji događaj na ovogodišnjim danima elektroničkih medija je zasigurno svečana sjednica Hrvatske udruge radija i novina na kojoj će biti dodijeljene godišnje nagrade i priznanja, a za dugogodišnji tehničarski rad ZLATNU PLAKETU će dobiti i djelatnik našeg radija RADE ALEKSIĆ.

Autor: Nikola Knežević/ photo: eistra.info

 

Komentari
Prethodni članakRadovi u Ulici Zrinskih u Novoj Gradiški
Sljedeći članakMiro Gavran u novogradiškoj gimnaziji predstavio novi roman