U tijeku su radovi na rekonstrukciji i obnovi ceste u Ulici Zrinskih u Novoj Gradiški u ukupnoj dužini od 200 metara. Radove obavlja tvrtka “Vodoprivreda” d.d. Nova Gradiška, a projektant je tvrtka “Odlagalište” d.o.o. No, većinu radova obavlja kooperant “Vodoprivrede” d.d. Novogradiška tvrtka “Beton” d.o.o..

Nakon ovih radova u ulici će biti moguće uzdužno parkiranje s obje strane, dok će stanovnici dobiti i kolnik, te s južne strane nogostup i kanalizacijske priključke. Ovom rekonstrukcijom dobit će se i nova javna rasvjeta, te su svi radovi trebali biti gotovi do kraja listopada ove godine.

No, kako se može vidjeti na fotografijama koje smo snimili danas, radovi još nisu završeni. Tvrtke “Beton” i “Vodoprivreda” su svoje odradili, no kako možete vidjeti po fotografijama cesta u Ulici Zrinskih nije asfaltirana. Prema nekim informacijama s kojim raspolažemo problem je u relaciji Grad Nova Gradiška – Osijek koteks – Asfaltna baza Lužani. Naime, čeka se da tvrtka “Osijek koteks” doveze asfalt u Asfaltnu bazu Lužani, što se do kraja roka (30. listopad) nije dogodilo. Inače, vrijednost spomenutih radova (rekonstrukcija, obnova, asfaltiranje…) iznosi milijun kuna, a u stopostotnom iznosu radove financira Grad Nova Gradiška.

Prema nekim našim izvorima saznajemo da Grad Nova Gradiška, koji je raspisao natječaj za rekonstrukciju i obnovu spomenute ceste, nije isplatio sva potraživanja za radove na ovoj cesti. Hoće li tako stanovnici spomenute ulice uskoro moći uživati u novom izgledu Ulice Zrinski ili će nezavršenu ulicu prekriti pahulje snijega, vrijeme će pokazati, a s obzirom da je prošlo nešto manje od mjesec dana od krajnjeg roka za rekostrukciju ulice, vjerujemo da su stanovnici i građani postali i sami pesimistični po pitanju ove problematike.

Autor: Nikola Knežević/photo: novagra.hr

Komentari
Prethodni članakPotpisani ugovori o bespovratnim sredstvima potporama Ministarstva turizma
Sljedeći članakPočeli 4. dani elektroničkih medija u Rovinju – ZLATNA PLAKETA i Radiju Nova Gradiška