Dječji vrtić “Maslačak” ostvaruje redoviti desetosatni program, te program predškole za djecu u godini pred polazak u školu. Vrata vrtića su otvorena svakodnevno pet dana u tjednu od 6 sati ujutro do 20 sati. Vrtić je djeci “drugi dom” i kao takav osigurava najbolju skrb za vaše dijete.

S djecom rade odgojitelji ili popularno rečeno “tete”. Da bi se djeca pravilno i zdravo hranila brinu kuharice, čistačice brinu o čistoći, da “račun bude čist” zaduženo je računovodstvo, a kako bi se sve odvijalo baš kako treba brine se vršiteljica dužnosti ravnateljice Vera Trobić.

U okviru svoje djelatnosti Dječji vrtić u Novoj Gradiški organizira i provodi redovite programe njege, odgoja, obrazovanja, zdravstvene zaštite, prehrane djece predškolske dobi, koji su prilagođeni razvojnim potrebama djece, njihovim sposobnostima i mogućnostima te program predškole.

Kako smo saznali u razgovoru s vršiteljicom dužnosti ravnateljice Verom Trobić ovu školsku godinu imaju nešto veći broj djece nego protekle godine, čak postoji i mala lista čekanja što posebno raduje. Trenutni broj polaznika vrtića je 288, a 9. listopada je pokrenut program predškole koji je uspješno startao i kojeg provode kvalificirani ljudi. Sve zajedno ima 340 polaznika vrtića i predškole.

Trenutno rade u dosta otežanim uvjetima jer se vrtić  “Radost”  adaptira. Vrtić je dobio sredstva iz fondova Europske unije i Ministarstva regionalnog razvoja u iznosu od 3 miliona i 360 tisuća kuna.

S obzirom na programe koje provode odlučili su svu djecu smjestiti u vrtić  “Maslačak”. Mjesec dana već rade u tim uvjetima. Za sad je sve zadovoljavajuće i u okviru standarda kojeg se pridržavaju. U skupinama gdje je broj djece nešto veći, povećan je broj odgojitelja tako da je rad nesmetan i funkcionira na opće zadovoljstvo. Vršiteljica dužnosti ravnateljice se nada da će radovi na vrijeme biti gotovi. Time će djeca dobiti novu višenamjensku dvoranu, dvije sobe za jasličnu djecu te će na taj način biti riješen dugogodišnji problem koji je bio sa jasličnom djecom u našem gradu. U razgovoru je rekla kako je svako poboljšanje u vrtiću jako skupo, ali smatra da se volonterskim radom udruga, roditelja i šire zajednice može pomoći vrtiću i vjeruje da će ih sve okupiti i da će zajedno surađivati. Ove godine vrtić  “Maslačak” čekaju i radovi na parkiralištu i postavljanje ograde kao i uključenje u projekt Eko škole.

I narednih mjeseci popratiti će brojne građanske manifestacije (Dan grada, Advent u gradu…) i na svoj način obilježiti značajne datume.

Prateći standarde pedagoškog obrazovanja, kroz kontinuiranu edukaciju, odgojitelji će i ove godine uspješno surađivati s Agencijom za odgoj i obrazovanje, ali i sami na županijskom i međužupanijskom nivou organizirati stručne seminare.

Autor: Vanja Tutić

 

Komentari
Prethodni članakCijepljene – put ka zdravlja ili globalna zavjera?
Sljedeći članakObitelj Serdar i grlo “Tahir šesti” i službeno najbolji u 2012.