Proteklog vikenda u Beogradu u Republici Srbiji obitelj Serdar iz Okučana postigla je povijesni uspjeh. U utrci Grada Beograda na 2.200 metara pobjedu je odnio konj “Tahir šesti” u vlasništvu Vesne Serdar koji je ujedno službeno odnio i titulu najboljeg konja na beogradskom hipodromu sezone 2012.

Veliko je to priznanje za obitelj Serdar, ali i Okučane, kao i Republiku Hrvatsku, te hrvatski galopski sport. Ujedno je to i službena potvrda mukotrpnog, ali vrlo uspješnog rada obitelji Serdar. Uključujući i pobjedu proteklog vikenda u beogradu, Serdari su 35 puta slavili na različitim hipodromima u regiji, što zaslužuje posebne čestitke.

 

“Tahir šesti” i Aleksandar Šašić prvi u cilju utrke Grada Beograda

 

Čestitati svakako treba i trenerima koji su se brinuli za grla obitelji Serdar, a to su Bojan Šendeković (Šabac), Tajana Grdak (Zagreb) i Miroslav Kolar (Beograd). Serdari su jednostavno osvojili sve što se kod nas osvojiti može, bili su prvi u najjačoj utrci u Srbiji (Derby utrka), prvi u najjačoj utrci u Hrvatskoj (Memorijal dr. Franje Tuđmana), te prvi u najjačoj utrci u Bosni i Hercegovini (Memorijal Alije Izetbegovića). Osvajali su sve važnije utrke u regiji, a spomenuto priznanje beogradskog hipodroma je samo kruna svega, odnosno šlag na torti.

 

Serdari će si zasluženo za kraj ove sezone priuštiti i izlet u Austriju, gdje će u Beču 26. listopada 2012. godine u 5. utrci dana na 1800 metara startati njihovo grlo Irtidaa koje je već otprije poznato po dosta dobrim rezultatima na europskim hipodromima. Irtidu će jahati Jan Havlik.

Ujedno Serdari ponosno najavljuju kako će za sljedeću 2013. godinu i sezonu imati u pripremi čak 11 grla.

Autor: Nikola Knježević

Komentari
Prethodni članakPočela adaptacija gradskog dječjeg vrtića “Radost”
Sljedeći članakZapaženi rezultati okučanskih nanbudaša u katama