U srijedu, 30. siječnja, u Štivici je održan tradicionalni „Pioneerov“ zimski sastanak, kojem se opet odazvao velik broj poljoprivrednika šireg novogradiškog područja.

Sastanak je vodio “Pioneerov” promotor za Brodsko-posavsku županiju, Prerag Ilić. Nakon što je pozdravio okupljene poljoprivrednike, pozdravio ih je i štivički poljoprivrednik, Ivo Kausal, koji je podsjetio kako je ovo pomalo jubilarni, 15. sastanak. Tako se poljoprivrednici već 15 godina u Štivici okupljaju svakog siječnja, razmijene mišljenja i iskustva iz poljoprivredne proizvodnje, a prvenstveno saznaju novosti iz tvrtke „Pioneer“, koja se odnedavno zove “DuPont Pioneer”, jer “Pioneer” ulazi u novu fazu svoga rasta, kao dio korporacije “DuPont”. Uz ovu novost, promotor Ilić je naglasio kako je “Pioneer” važan brend već 86 godina, ali je nedavno postao “punoljetan”, jer 18 godina uspješno posluje u Hrvatskoj.

 

Novosti “Pioneera” u skladu su s vremenom kada hrana i energija postaju sve značajniji strateški svjetski proizvodi. Poljoprivreda dobiva sve značajnije mjesto u sektoru energetike. Novi i moderni trendovi u proizvodnji energije koriste poljoprivredne proizvode kao osnovnu sirovinu u proizvodnji energije. “Pioneer” nudi i nove tehnologije za proizvodnju suncokreta i uljane repice, ali i potpuno novu inovaciju Optimum AQUAmax hibride, koji, kako je rečeno na zimskom sastanku, puno bolje podnose “stresne” uvjete. Stres od suše najbitniji je čimbenik prinosa na 85% površina na kojima se uzgaja kukuruz. Poljoprivrednici su upoznati s 5 novih hibrida kukuruza, s 2 nova hibrida suncokreta i 5 hibrida uljane repice.

 

S ciljem bolje i kvalitetnije suradnje s poljoprivrednicima, “Pioneer” uvodi još jednu novinu. Osniva “DuPont Pioneer Farmer klub”, pa su sudionici “Pioneerovog” zimskog sastanka u Štivici mogli čuti i prednosti članstva u ovom klubu.

Autor: Višnja Mikić
Komentari
Prethodni članakŠto kuhaju medvjedić Lino i “Podravka”
Sljedeći članakUspješni hrvatski treneri prvi isprobali Podravkine zdrave jelovnike (photo)