Dvadeset drugu godinu zaredom u Lazama se ovoga vikenda održava Memorijal “Hrvatski sokoli”

Kako bi se prisjetili sedmorice hrvatskih branitelja iz ovoga mjesta i svih poginulih branitelja u Domovinskom ratu, svake godine u mjesecu rujnu Laze budu središte događanja i prisjećanja na dane Domovinskog rata. Kako ističe predsjednik Organizacijskog odbora Memorijala brigadni general Mladen Mikolčević, uz odavanje dužnog štovanja i prisjećanja na poginule branitelje, ove će godine na središnjoj svečanosti u nedjelju svečano biti otkrivena i spomen bista prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Večeras od 21 sat održat će se tamburaška večer, dok će središnja svečanost biti održana sutra.

U 9 sati posjetit će grobove poginulih hrvatskih branitelja, u 9,30 bit će služena sveta misa, a u 10,30 bit će položeni vijenci kod spomen parka i upriličena svečanost otkrivanja spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

U 11,15 počinje prigodan program i komemoracija za poginule branitelje u domu u Lazama. U poslijepodnevnim satima u 17 sati predviđena je nogometna utakmica između Nogometnog kluba “Graničar” i NK “Prijatelji”, a u večernjim satima slijedi tamburaški koncert Cecilije i sastava “Garavi”.

Autor: Sanja Bukvić

Komentari
Prethodni članak“Susret na Gračanici” / Foto
Sljedeći članakDječji vrtić „Maslačak“ Nova Gradiška otvorio mini knjižnicu