U dječjem vrtiću „Maslačak“ u Novoj Gradiški, u petak 11. rujna otvorena je mini knjižnica za djecu. Ovaj hvale vrijedan projekt zamislili su članovi udruge „Ledera“, pod sloganom „Posudi, podijeli, donesi“ u suradnji s vrtićima iz novogradiškog kraja. U doba Internet tehnologije vrlo je važno djecu od malena naučiti važnosti knjige.

„Doba vrtića je svakako početak opismenjavanja djeteta“, istaknula je ravnateljica vrtića, Vera Trobić. Upravo je njoj pripala čast da otvori mini knjižnicu na otvorenom u obliku kućice. U njoj su se nalazile brojne knjige, namijenjene djeci iz vrtića. Prvenstveno su to slikovnice, da bi ih lakše razumjeli. U kućici za knjige bit će moguće posuditi, podijeliti, ali i donijeti knjigu.
Na otvorenju su prisustvovali brojni roditelji, djeca i tete iz vrtića. Na kraju ceremonije otvorenja, djeca su žurno pohitala po svoju knjigu, te pokazala zainteresiranost za čitanje ili da im se čita.
„LEDERA“ je udruga za unapređenje, zaštitu i promicanje ruralnih područja, usmjerena ka jačanju socio – ekonomskog društva i jednakih prilika za razvoj i napredovanje; tolerantnog, osviještenog i znanjem osnaženog društva. „Ovaj projekt svakako je veliki korak u osvještavanju društva“, istaknuo je predsjednik Udruge, Tomislav Vranić.
Osim u ovom dječjem vrtiću, kućice-knjižnice bit će postavljene u dječjim vrtićima, „Matija Gubec“ u Cerniku „Čarobni svijet“ u Rešetarima, te Dječjem vrtiću „Bljesak“ u Okučanima.

Autor: Helena Vlaović

 

Komentari
Prethodni članakOvog vikenda 22. memorijal “Hrvatski sokoli”
Sljedeći članak“Susret na Gračanici” /Foto