Učenici Glazbenog odjela gradske Osnovne škole „Mato Lovrak” sinoć su u novogradiškom Domu kulture održali sjajan koncert pod maskama. Kako ističe voditeljica škole Ana Turkalj, nastupili su gotovo svi učenici Glazbene škole koji su na zanimljiv i duhovit način prezentirali svoje instrumente:

– Cilj je bio prezentirati sve instrumente, a ovakav koncert smo organizirali po prvi puta u povijesti naše škole. Htjeli smo djecu animirati i na zanimljiv i duhovit način prezentirati rad škole te prikazati kroz igru i šalu da se instrumenti itekako mogu dobro svirati i učiti. Bili su zastupljeni svi instrumenti koji se mogu učiti svirati u školi. Htjeli smo, posebice, učenicima prvih i drugih razreda pokazati da svi instrumenti imaju svoju vrijednost i da ne treba uvijek biti pritisak na dva osnovna instrumenta, klavir i gitaru. Velika hvala roditeljima koji su nam pomogli pri izradi kostima koji su bili prilagođeni skladbama koje su izvodili. Naravno, hvala i našim nastavnicima koji se maksimalno trude kako bi djecu naučili svirati i pokazati im sve „čari” glazbe”. Puno je još posla pred nama, slijede kolokviji, interne produkcije, ispiti, natjecanja, tako da nam je večerašnji koncert bio samo „vjetar u leđa” da nastavimo dalje – kaže Turkalj.

Sinoćnji koncert teško je opisati, osim riječima pohvale jer ono što su nam učenici Glazbenog odjela gradske Osnovne škole „priuštili” bilo je više nego odlično. Proveli su nas svijetom glazbe, od Amerike do Irske, bilo je tu kauboja, indijanaca, cirkusanata, lutalica, crnaca i još niz sjajnih likova…

Nešto, zaista, nesvakidašnje i za svaku pohvalu!

 

Komentari
Prethodni članakŽupanijsko natjecanje mladih tehničara
Sljedeći članakDAVOR VELIKO SMETLIŠTE – Rješenje nad rješenjima – sav otpad u Davor