Da članovi Matice hrvatskih umirovljenika grada Nova Gradiška vrijedno rade i uspješno djeluju dugi niz godina, dobro je znano. No, da sa svojim radom i aktivnostima ne posustaju, već, dapače,šire i jačaju djelokrug rada, teško je za povjerovati…

Ipak je tako, vesela i vrijedna družina novogradiških umirovljenika samo u proteklom razdoblju ostvarila je 850 raznih aktivnosti, što rekreativnih, sportskih, kulturnih, društvenih, a uspješno realiziraju i šest projekata  iz Proračuna Grada Nova Gradiška i nacionalnih ministarstava. Iz dana u dan, povećava se i broj članstva, što je za svaku pohvalu, sve je to, u kratkim crtama, istaknuto na sinoćnjem tradicionalnom koncertu novogradiških umirovljenika upriličenom uz Dan grada i blagdan Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.

Ovoga su puta koncert nazvali „Festival super seniora” i pokazali što sve rade i umiju. U cjelovečernjem koncertu u punoj dvorani novogradiškog Doma kulture posjetiteljima su se predstavili pjevački zbor i tamburaški orkestar Udruge umirovljenika Nova Gradiška pod ravnanjem dirigentice i predsjednice udruge Julijane Žirovčić, dok je tamburaše za nastup pripremio Ivo Škarica. Nastupila je i pjevačka skupina novogradiških umirovljenika koju je za nastup pripremio Saša Šapić te folkloraši pod vodstvom Danice Knežević Žegarac.

I ove su godine ugostili svoje drage prijatelje, članove Kulturno umjetničkog društva „Druga mladost” Slavonski Brod i Matice umirovljenika Međimurske županije, podružnice Nedelišće.

Niz pjesama za srce i dušu, odličan folklorni program podarili su posjetiteljima domaćini i gosti, a konstantan pljesak i odobravanje publike, vjerujemo, bili im najbolja nagrada.

Dobrodošlicu je gostima i posjetiteljima uputio dopredsjednik novogradiške Matice hrvatskih umirovljenika grada Nova Gradiška Krunoslav Hoffer, dok se u ime Grada Nova Gradiška na svim njihovim aktivnostima zahvalila i uputila podršku za daljnji, uspješan rad zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina.

Bilo je ovo još jedno sjajno predblagdansko druženje i pravi poklon Gradu Nova Gradiška uz njegov 270. rođendan i blagdan Župe.

Novogradiškim umirovljenicima možemo samo zaželjeti puno novih aktivnosti, lijepog druženja, radosti, zajedništva, a najviše, zdravlja!

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakFran Rakonić napada Orange Bowl najjači teniski turnir u svijetu
Sljedeći članakSveti Nikola stigao i u novogradišku bolnicu / foto