Pučko Nikolinje, spomendan svetog Nikole, brojnim se programima obilježava diljem zemlje. Sveti je Nikola, podsjetimo, zaštitnik djece, siromašnih, moreplovaca i brodova, trgovaca, kradljivaca i pokajnika, a štuju ga i i pekari, parfumeri i zalagaoničari.
Sveti Nikola rođen je na početku 4. stoljeća nakon Krista u azijskom dijelu Turske, u pokrajini Likiji. Njegovi su roditelji bili imućni, no on to nije koristio. Naime, prema svim legendama i postojećim podacima, Nikola je oduvijek bio vrlo skroman, ali i ponizan, što se očitovalo u njegovim dobrim djelima za života.

Doći će danas sveti Nikola u brojne domove mališana, a stigao je i do Odjela pedijatrije Opće bolnice Nova Gradiška. Male pacijente darivali su članovi novogradiške podružnice Hrvatske lige za borbu protiv raka dr. Zorislav Trobić, Tereza Grgić i dr. Dražen Oršulić, a ovoga su im se puta pridružili i članovi Udruge tenkista Brodsko posavske županije.

– Sitnice mališanima puno znače, a mi smo im željeli današnji dan i boravak u bolnici učiniti makar malo ugodnijim. Novogradiška podružnica Hrvatske lige za borbu protiv raka dr. Zorislav Slović već dugi niz godina daruje pacijente u povodu blagdana svetog Nikole, dok Udruga tenkista to također čini diljem županije. Ovoga smo puta odlučili darivati male pacijente u novogradiškoj bolnici – ističu.

Na poklonima su im zahvalili voditeljica Odjela pedijatrije dr. Dubravka Klobučar, glavna sestra bolnice Pavica Jakovljević i glavna sestra Odjela pedijatrije Zvjezdana Bešlić.

 

Komentari
Prethodni članakOvako se to radi: Održan Festival super seniora / foto
Sljedeći članakKino Nova Gradiška: Danas drama Creed II