Kada nešto dobro krene, s tim treba i nastaviti. Tako je i s manifestacijom „Advent u Novoj Kapeli“ koja je održana jučer na središnjem trgu u ovom mjestu. Da čelništvo Općine Nova Kapela itekako dobro zna kako okupiti i animirati ljude te u radosti i veselju krenuti s predblagdanskim danima, pokazali su i ovoga puta.

Veliki broj posjetitelja, i staro i mlado, okupilo se kako bi uz pjesmu, ples i druženje označili početak najljepšeg mjeseca u godini, adventa. Kako malo dobre volje, puno entuzijazma i elana mogu donijeti sjajne stvari najbolji su dokaz žitelji i brojne udruge i obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja općine Nova Kapela koji su se i jučer okupili na još jednom adventu.

Uz svesrdnu podršku čelništva Općine Nova Kapela, nastup domaćih „snaga“, odgojiteljica i malih polaznika Dječjeg vrtića „Zvončić“, učenika i nastavnika Osnovne škole „Antun Mihanović“ Batrina te Tamburaškog sastava „Merak“, jučer su mještanima šireg novokapelačkog područja podarili sjajan advent i predblagdansko druženje.

Svatko na svoj način dao je svoj doprinos održavanju još jedne, pete po redu manifestacije „Advent u Novoj Kapeli“. Veliki brojudruga, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, izlagači ponudili su posjetiteljima ono što znaju i umiju, kolače, vruće lepinje, fritule, kuhano vino i čaj, rukotvorine i božićne dekoracije koje su sami izrađivali, a sva prikupljena dobrovoljna sredstva, kako nam rekoše, dobro će im doći u daljnjem radu, a dobar dio ponuđenog su i besplatno ponudili posjetiteljima koji su se i ove godine odazvali u iznimno velikom broju.

Red pjesme, red druženja i na kraju zajedničko kolo uz neizostavne tamburaše, ono je što advent u Novoj Kapeli čini posebnim. Osmijeh na licu, prijateljska riječ, pozitiva dominirali su i na ovom događanju, stoga i organizatori i izvođači, sudionici i posjetitelji zaslužuju više nego riječi hvale.

Poseban, najveći pljesak dobili su oni na kojima, svijet ostaje, mali polaznici Dječjeg vrtića „Zvončić“ Nova Kapela i njihove odgojiteljice. Sjajnim programom predstavili su se i učenici matične i područnih škola nižih razreda Osnovne škole „Antun Mihanović“ koje su nastup pripremile učiteljice Anka Maričević, Milka Škvorić Didović, Maja Čivić i Mirjana Radičević. Veselju nije bilo kraja kada su na motorima stigli Moto mrazovi te darivali svu djecu, a uz poklone, svaki je mališan dobio i besplatne bonove za vožnju u lunaparku.

Prekrasno uređen novokapelački park, niz sitnih, originalnih božićnih detalja za koje su se pobrinuli članovi udruga, dodatno su pridonijeli sjajnom izgledu te na najbolji mogući način dočarali dolazak blagdanskih, mirnih i radosnih dana.

Zadovoljstvo nije krio  načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit:

– Sretan sam što se tradicija nastavila. Ovo je manifestacija gdje posebni pozivi ne trebaju. Odazvale su nam se sve udruge, samo smo se dogovorili tko će što raditi, i sve je napravljeno. Ništa spektakularno, skromno, ali s ljubavlju i srcem. Tako nam malo treba da budemo sretni, u zajedništvu i radosti, stoga od srca zahvaljujem svima koji su i ove godine „Advent u Novoj Kapeli“ učinili posebnim – kaže načelnik Šmit.

 

 

 

Komentari
Prethodni članakUčenici OŠ Mato Lovrak sudjeluju u međuškolskom projektu
Sljedeći članakManifestacija “Advent u našem gradu” i ove godine u prekrasnom ruhu gradskog parka