Ako ste se zaželjeli prekrasnog osjećaja domaće božićne atmosfere, mjesta gdje ćete se osjećati ispunjeno i dobrodošlo, gdje vlada blagdanska čarolija, onda je ove godine Advent u Novoj Gradiški pravi odabir.

Svečanim otvorenjem sinoć je započela manifestacija “Advent u našem gradu”. Gradski park tako je i ove godine postao čarobna šuma i centralno mjesto za adventske aktivnosti. Božićne lampice, miris kuhanog vina, tople čokolade, glazba i dobro društvo ponovno su postali kulisa ove blagdanske manifestacije te će više od mjesec dana biti glavna destinacija u gradu za mnoge posjetitelje.

Zabavni program počeo je u 16,00 predstavom “Janko luta duž Božićnog puta” u izvedbi LOOP CIRKUSA, nakon čega je otvoreno klizalište koje je kao i svake godine izmamilo oduševljenje kod mladih i djece svih uzrasta. Nakon toga uslijedilo je svečano otvorenje  manifestacije “Advent u našem gradu” koja je prošle godine nagrađena drugim mjestom za najljepši advent u kategoriji malih gradova.

Glavni krivac za ovu manifestaciju kao i u godinama iza nas i dalje je Turistička zajednica Grada Nova Gradiška, na čelu s direktoricom Dinkom Matijević:

-“Naš Advent je otvoren za sve nas, naše posjetitelje koji nam dolaze iz drugih gradova i na to smo ponosni. Koristim priliku i da se zahvalim vrijednim ljudima bez kojih ova manifestacija ne bi bila ono što je. Uspjeli smo u svom naumu i idejama, bogat program tijekom 40 dana očekuje naše posjetitelje. Tu je i klizalište i svi sretni i zadovoljni što nam je posebno drago. Program je započeo s našim dragim udrugama u kulturi, plesne skupine, mažoretkinje, koncert gradske glazbe baš onako kako treba biti u jednom zajedništvu, da zajednica sudjeluje u kreiranju i programa i stvaranju za nas ovog posebnog događaja.” – navela je Matijević

Svečanost otvorenja Adventa svojim su nastupom upotpunile mlade plesačice Plesnog studija M. Mihelčić, mažoretkinje Grada N ova Gradiška, te Gradska glazba Nova Gradiška svojim već tradicionalnim koncertom. Izuzetno dobro bile su posjećene i sajamske kućice, a razlog tome je bila odlična eno-gastro ponuda.

“Ponosni smo na činjenicu da smo u nemaloj konkurenciji proglašeni za drugi najbolji „Advent u Hrvatskoj” u konkurenciji manjih gradova. Danas je naš Advent postao poželjna destinacija za brojne goste i posjetitelje, a mogu samo reći da smo kroz sljedećih 40 dana pripremili niz sadržaja” – istaknula je Matijević.

Komentari
Prethodni članakOvako se to radi: „Advent u Novoj Kapeli“ i ove godine okupio brojne posjetitelje
Sljedeći članakVanđelić s ekipom poduzetnika osnovao Republiku