U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 12 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te dodatna 2 slučaja osoba koje imaju prebivalište u drugim županijama.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Nova Gradiška (4), općina Rešetari (3), grad Slavonski Brod (2) te po 1 osoba s područja općina Staro Petrovo Selo, Bukovlje i Gornja Vrba.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 345, dok je broj aktivnih slučajeva 127. Hospitalizirano je 6 osoba, nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije se trenutno na području Brodsko-posavske županije nalazi 759 osoba (40 osoba više u odnosu na prethodni dan), od čega se u županijskom karantenskom objektu trenutno nalaze 2 pozitivne osobe.

Stožer Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Komentari
Prethodni članakOtvoreno reciklažno dvorište „Šagulje-Ivik“
Sljedeći članakMinistarstvo pokrenulo pozivni centar: Poznato kako do informacija o povratku u školu