Jučer je u Društvenom domu započeo festival piva “Craft u srcu Slavonije” za čiji su nastanak zaslužni organizator grad Nova Gradiška, nositelj projekta Slavonija slad d.o.o i koordinator istog Bošnjak Pivo. 

Okupljalište pivoljubaca je novogradiški Društveni dom ovoga vikenda jer 15 izlagača vrhunskih domaćih craft piva od jučer toči svoja svijetla, tamna i pale ale piva. Uz pivo manifestaciju prate i slavonske delicije OPG-a Arić koje oduševljavaju i domaćine i goste. 

Prvi Craft u srcu Slavonije, logičan je nastavak novogradiške stoljetne tradicije pivarstva i novo poglavlje priče koju je još davne 1850. pokrenuo Dragutin plemeniti Lobe, naglasili su to na svečanosti otvorenja gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić i direktor Slavonija slad-a, Vlado Bićanić, najavljujući, istovremeno i nove craft projekte. 

-„Događaj je ovo koji nas veseli, jer pruža priliku svima-i proizvođačima crafta koji su donijeli osvježenje, nove okuse i vrijednosti, i pivoljupcima regije i Gradu. Mi u Slavonija sladu tu smo da doprinesemo vlastitim proizvodima, ali i najavimo kako će svi crafteri biti naši partneri u nastojanju da napravimo slad koji će poslužiti proizvodnji vrhunskih piva“- izjavio je direktor najvećeg europskog proizvođača slada, Vlado Bićanić.

Za još jednu manifestaciju bogatiji je Grad, za još jedno mjesto okupljanja i druženja bogatiji su građani. 

“Grad koji drži do sebe i svojih stanovnika, grad je događaja i sadržaja, grad manifestacija. Stoga, nakon prvog festivala graha i čorbanca, nakon fišijade, valja nešto i popiti. Što drugo, nego pivo, ponoseći se, pri tom činjenicom da je pivska industrija krenula upravo odavde. Dobri su to temelji za razvoj turizma, ali i početak priče o brendiranju Nove Gradiške kao grada piva “, -poručio je, pozdravljajući goste Crafta u srcu Slavonije, gradonačelnik Grgić

Uz dobro pivo i druženje ide i dobra glazba. Sinoć su posjetitelje prvog festivala piva zabavljali slovenski rockeri iz The Unimogs benda, a zvijezda današnje večeri i slatki začin manifestaciji bit će Nives Celzijus. 

no images were found

 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakTradicija se nastavila: Hrvatski liječnički zbor organizirao “Liječnički bal” / foto
Sljedeći članakStudenti Arhitektonskog fakulteta iz Zagreba izrađuju urbanističku studiju “Zlatnog grada” koji bi bio smješten u prostoru novogradiške vojarne