Nakon uspješne prošlogodišnje suradnje i ove školske godine u gradskoj Osnovnoj školi „Mato Lovrak” započeli su međuškolski projekt između učenika 5.d razreda ove škole i učenika 6.b razreda Osnovne škole Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici, pod vodstvom njihovih vjeroučiteljica Andrijane Petrović i Nataše Čurić:

– Tema projekta su imena i imendani učenika. Učenici kroz različite aktivnosti projekta virtualnim putem zajednički otkrivaju zanimljivosti iz života pojedinih svetaca, prepoznaju prisutnost temeljnih vrijednosti u životima svetaca i blaženika, istražuju značenje pojedinih imena, izrađuju, prezentiraju i slušaju prezentacije o životu i djelovanju  svetaca i njihovih zaštitnika, pripremaju i organiziraju različite online igre.

Cilj projekta je upoznati životopise određenih svetaca, molitve upućene njima, otkriti porijeklo i značenje imena učenika i svetaca.

Na prvom ovogodišnjem susretu upoznali smo ime Bruno/Bruna i sveca zaštitnika, svetog Brunu.

Učenici 5.d razreda Niko Sivonjić i Nika Štrkalj na početku online susreta predstavili su našu školu učenicima iz Velike Gorice. Izradili su prezentaciju kojom su prikazali  različite zanimljivosti i posebnosti našeg grada. Uslijedila je prezentacija učenika 6.b razreda iz Velike Gorice koji su nama govorili o svojoj školi i gradu.

Nakon međusobnog upoznavanja Bruno iz Velike Gorice govorio nam je o sv. Bruni i kartuzijancima. Kada smo saznali sve o sv. Bruni i kartuzijancima, učenici su odigrali zajedničku igru u aplikaciji Kahoot i provjerili što su naučili o Bruni. Kviz je pripremio Bruno Janković iz 5.d razreda. Do kraja školske godine očekuje nas još nekoliko virtualnih susreta, a u prosincu namjeravamo saznati sve o imenima najpoznatijih svetaca prosinca – Lucija i Nikola – ističu u gradskoj Osnovnoj školi „Mato Lovrak”.

 

Komentari
Prethodni članakPredstavljena nova pravila za rad nedjeljom
Sljedeći članakProšli tjedan 14 prometnih nesreća i 288 prometnih prekršaja