Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 21. do 27. studenoga, dogodilo se ukupno 14 prometnih nesreća, od kojih, četiri s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno šest osoba, dvije teže a četiri su lakše ozlijeđene.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 288 prometnih prekršaja, od čega: 122 prekršaja nepropisnih brzina, 36 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naseljenom mjestu iznosila je 89 km/h, a izmjerena je dana, 25. studenoga u Slavonskom Brodu na Sjevernoj veznoj cesti, počinitelj prekršaja je 37-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je upravljao s osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 200 km/h, a izmjerena je u subotu, 26. studenog, oko 1 sat na dionici autoceste A-3 kod Slavonskog Broda, počinitelj prekršaja je 26-godišnji državljanin Republike Austrije, koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,74 promila, a očitana je u nedjelju, 27. studenoga oko 3,20 sati, u Slavonskom Brodu u organizmu 39-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Komentari
Prethodni članakOsnovna škola „Mato Lovrak”: Međuškolski projekt Naši imendani
Sljedeći članakDolaze li velike promjene : Veliki dio vozača bi do 2030. godine moglo odustati od osobnog vozila u svom vlasništvu!