Iako je prohladno vrijeme učenici se uvijek raduju vanučioničkoj nastavi. Protekli tjedan učenici 3.a, 3.c i 3.d s razrednicama Irenom Barić, Ivanom Šokić i Romanom Mazulović, bili su gosti u Gradskoj vijećnici. Cilj posjeta je bio upoznati učenike kako funkcionira grad. Domaćini su bili  Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika, Mihaela Đeraj, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i Marko Ćosić, suradnik za sportska i društvena događanja. Domaćini su učenicima u kratkoj prezentaciji predstavili naš grad. Saznali smo koliko stanovnika ima grad, koje tvrtke pripadaju gradu, o čemu grad brine i koja su radna tijela grada.

Učenici su iskoristili prigodu, te domaćinima postavljali raznovrsna pitanja kao npr.; Može li grad zabraniti korištenje petardi jer se djeca boje pucnjeva, ali strah ih je i za kućne ljubimce ? Kada ćemo u gradu imati bazene? Postoji li mogućnost za dječje igralište u Gupčevoj ulici? Hoće li se u našem gradu otvoriti mogućnost za nove srednje škole, pa i fakultete? Kako se u našem gradu razvija turizam? i sl. Na kraju druženja razmijenili smo poklone.

Učenici su domaćinima poklonili proizvode naše Školske zadruge „Iskrice“, a od grada su dobili majice s poznatim logom.Dogovorili smo se da ćemo majice nositi na svim našim putovanjima kako bi promovirali naš grad. Nakon Gradske vijećnice, prošetali smo najstarijim dijelom našeg grada, te se zaputili u Gradski muzej. Povod posjete Muzeju je izložba „ Nikola Tesla – čovjek koji je rasvijetlio svijet“. Kroz izložbu nas je vodila Jelena Kovre, mag.edukacije likovne kulture. Učenici su sa zanimanjem pratili zanimljivo izlaganje. Voditeljica je upoznala  učenike s dogodovštinama Nikole Tesle dok je bio dječak, te kako je bio znatiželjan i već tada pronalazio neobična rješenja za dječačke pothvate. Saznali smo i kako je Tesla kroz život bio uporan kad je htio nešto ostvariti, iako je često nailazio na prepreke. No, njegovi izumi su pokrenuli i promijenili svijet, pa i danas čine osnovu u najnovijim tehnologijama. Poruka je to svim učenicima kako je za svaki napredak potrebno uložiti trud.

Autor: Irena Barić, učiteljica

Foto: Ivana Šokić, učiteljica

Komentari