Američka medijska kuća U.S. News & World Report, koja rangira i svjetska sveučilišta, ovoga je puta provela istraživanje o najbolje plaćenim zanimanjima s obzirom na razinu stresa. Rezultati su pokazali kako je vrh liste najbolje plaćenih poslova uz nisku razinu stresa zauzela stomatologija.

Kako prenosi novac.jutarnji.hr, prema istraživanju medijske kuće U.S. News & World Report, stomatologija je najbolje plaćeno zanimanje uz najmanju razinu stresa. Djelatnici te profesije u SAD- u u prosjeku primaju godišnju plaću od 225.760 dolara, odnosno oko 1,5 milijuna kuna.

Jedan od razloga zbog koji se stomatologija nalazi na vrhu ljestvice najbolje plaćenih zanimanjima s obzirom na razinu stresa, leži u dobroj organizaciji dnevnog rasporeda – s obzirom na to da pacijenti unaprijed rezerviraju termine, djelatnici znaju točan dnevni raspored i po više dana unaprijed. Dodatno na smanjenje stresa pozitivno utječe i činjenica da stomatolozi u prosjeku imaju vrlo mali broj hitnih intervencija, navodi se u istraživanju.

Portal novac.jutarnji.hr piše kako u Hrvatskoj prosječna mjesečna plaća u ovoj djelatnosti iznosi 7.635 kuna neto.

U analizu U.S. News & World Reporta uključeno je 187 visoko plaćenih poslova, a uz stomatologiju na listu najmanje stresnih zanimanja, mogućnosti napretka i dobrog balansa privatnog i poslovnog života ušli su još i programeri, statističari, logopedi, veterinari kao i dio medicinskih djelatnika, piše spomenuti izvor.
 
Izvor: Srednja.hr
Foto: Ilustracija/Internet 
Komentari
Prethodni članakCernik: 25-godišnji alkoholizirani vozač izazvao prometnu nesreću
Sljedeći članakOŠ “Mato Lovrak”: Učenici 3. razreda u Gradskoj vijećnici i Gradskom muzeju