Početkom prosinca 2021. naša je škola i službeno sudionik međunarodnog natjecanja “Navike promijeni – školu opremi” koje se provodi u sklopu projekta „Inovativnim umom do pametnih ICT škola – Pametne škole 2“. Cilj je potrošiti što manje energije (plin, voda, struja) u sljedećim mjesecima te razvijati svijest učenika i djelatnika o štednji i zaštiti okoliša.

Prioritet projekta je zaštita okoliša i prirode, unapređenje sustava za sprečavanje rizika te promicanje održive energije i energetske učinkovitosti.

Trajanje projekta je od 15.10.2020. do 14.1.2023. U sklopu projekta održat će se natjecanje ” Navike promijeni, školu opremi” Natječu se škole s područja Tuzlanskog kantona i Brodsko – posavske županije u štednji električne energije, toplinske energije i vode. Natjecanje se održava u razdoblju od 1.12.2021. do 31.3.2022.

U tom će razdoblju učenici 118 OŠ i SŠ dokazati da u svojoj školi potrošnju energije mogu smanjiti isključivo promjenom svoga ponašanja. I naša škola sudjeluje u ovome natjecanju, a 10 učenica su u natjecateljskom timu.

Komentari
Prethodni članakUskoro testiranje učenika srednjih škola?
Sljedeći članakNova Gradiška: Održano središnje biskupijsko ekumensko slavlje