U OŠ Ante Starčevića Rešetari održan je sad već tradicionalni Dan sporta. Ove godine odlučili su ga organizirati u drukčijem smjeru nego prethodnih godina u kojima je naglasak bio na bicikliranju. Prvi dio dana iskoristili su kako bi uz pomoć gostiju, stručnih suradnika iz Hrvatskog teqball saveza promovirali relativno novi sport, Teqball, dok su u drugom dijelu organizirali kros utrku za sve učenike škole u čak 8 kategorija.

Premda je cijeli dan prvotno bio planiran za realizaciju na otvorenom, vremenske prilike su nas prisilile da prvi dio prezentacije i promocije Teqballa ipak preselimo u školsku dvoranu.

Prije planiranog završetka naše Teq lige kroz final four, obratili su nam se ravnatelj Tihomir Batalo i nastavnik TZK Matija Marjanović koji su nakon kratkih uvodnih riječi predstavili naše cijenjene goste, reprezentativca RH Daria Batala i predstavnika saveza, trenera Mateja Kurjakovića koji je prisutne pozdravio u ime tajnika Hrvatskog teqball saveza Maksa Dimova. Nakon kratkog oglednog meča i nekoliko prekrasnih poteza naših gostiju na scenu su stupili naši najbolji „Teqeri“ kako bi završili ligu pred brojnom i glasnom publikom te kako bi napokon dobili prvog pobjednika naše lige. Poredak je sljedeći:

 1. Matej Starčević
 2. Viktor Horvat
 3. Rafael Majanović (zamjena za Filipa Orelja)
 4. Karlo Vidović

Po završetku natjecanja i svečane dodjele medalja omogućili smo svim učenicima škole da se okušaju u različitim varijacijama ovog sporta u čemu smo svi zajedno iznimno uživali.

Čestitamo i zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način sudjelovali te bili dio ove priče tijekom godine.

Inače, projekt Teqballa  i Teqball lige kroz izvannastavnu aktivnost u našoj školi započeo je na inicijativu ravnatelja Tihomira Batala koji je potaknuo, pomogao i ohrabrio nastavnike Matiju Marjanovića (nositelj projekta, nastavnik TZK) i Željku Gospočić (stručni suradnik na projektu) da se prikupe podaci i napiše sva potrebna projektna dokumentacija kako bi se moglo konkurirati na natječaju za dodjeljivanje sredstava od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nakon što je MZO odobrilo namjenska sredstva i omogućilo nam provedbu projekta kroz kupnju Teqball opreme (stola, lopti i ostalih rekvizita), mogli smo nesmetano krenuti i u realizaciju našeg plana promocije Teqballa te pokretanja Teqball lige. Od samih početaka aktivnosti imali smo ogromnu potporu Hrvatskog Teqball saveza koji nam je tijekom cijele godine osiguravao stručnu podršku kroz edukacije, edukativne materijale i donacije (donirali su nam drugi stol te po potrebi omogućili korištenje i trećeg stola kao što je to slučaj danas).

Ovom prilikom moramo istaknuti kako su predstavnici saveza bili ugodno iznenađeni razinom igre i talenta pojedinaca što nam svakako daje motiv za nastav dalje te možda u nadolazećim godinama pokušati proširiti natjecanje i kroz suradnju s drugim školama.

Nakon što smo završili s prvim dijelom programa, izašli smo van na odlično pripremljenu stazu za prvo izdanje našeg proljetnog krosa. Utrka je pripremljena u 8 različitih kategorija i dionica. Čestitamo svim sudionicima, voditeljima, a posebno pohvaljujemo nagrađene učenike. Posebnu zahvalu upućujemo i učitelju tehničke kulture Josipu Popčeviću koje je za sve prvoplasirane učenike na 3D printeru izradio medalje.

Poredak:

1. i 2. razred- dječaci (150 m)

 1. Marko Kraljić
 2. Ivano Šapina
 3. Vigo Blažević

1. i 2. razred- djevojčice (150 m)

 1. Franka Viduka
 2. Klara Lucić
 3. Petra Stipić

3. i 4. razred- dječaci (300 m)

 1. Manuel Majanović
 2. Ivan Mikanović
 3. Luka Jurić

3. i 4. razred- djevojčice (300m)

 1. Nika Špehar
 2. Lucija Krpan
 3. Marija Lucić

5. i 6. razred- dječaci (400 m)

 1. Rafael Majanović
 2. Leon Starčević
 3. Antonio Blažević

5. i 6. razred- djevojke (400 m)

 1. Loreta Atlagović
 2. Tia Podgornjak
 3. Lucija Jurić

7. i 8. razred- dječaci (600 m)

 1. Fran Paušić
 2. Luka Ugarković
 3. Viktor Horvat

7. i 8. razred- djevojke (600 m)

 1. Ema Solić
 2. Nika Pejaković
 3. Klara Slišurić

 

Nastavnik TZK:

Matija Marjanović

Komentari
Prethodni članakUltramaratonac Luka Kumić srušio vlastiti i hrvatski rekord na 48 satnoj utrci – danas znanje prenosi i na druge
Sljedeći članakUDRUGA STUDIO B – Održana konferencija „Inovativni programi inkluzivnog rada s mladima“