Nakon što je Vrhovni sud donio odluku o odbacivanju revizije koju su na račun Udruge “Hrabro dijete” tražili Đana Atanasovska i Ivica Šitum, roditelji pokojne Nore Šitum, Općinski sud u Novoj Gradiški danas je odbacio njihov zahtjev za naknadnim vještačenjem financijskog izvješća Udruge “Hrabro dijete”.

– Danas je Općinski sud u Novoj Gradiški zaključio glavnu raspravu, odbio provesti vještačenje koje je zatražio tužitelj iz razloga, kako je to sutkinja obrazložila, da se time stvaraju daljnji troškovi, obzirom na zauzeti stav Vrhovnog suda i Županijskog suda u Slavonskom Brodu oko prava tužitelja na nasljeđivanje humanitarne pomoći – ističe Mijo Kladarić, odvjetnik Udruge “Hrabro dijete”.

Znači li to da bi Sud sada trebao donijeti konačnu odluku kome će pripasti sredstva iz humanitarne akcije za Noru Šitum, Kladarić odgovara:

– Sud će donijeti odluku usvaja li ili odbija tužbeni zahtjev tužitelja, a oni su tražili da im se isplati najprije 4.100.000,00, pa kasnije 4.300.000,00 kuna. Htjeli su da im Udruga “Hrabro dijete” isplati taj iznos jer su smatrali da im to pripada po pravu nasljeđivanja.

Obzirom da je Vrhovni sud zauzeo stav da humanitarna pomoć i sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji ne mogu biti predmetom nasljeđivanja, očekujemo da će Sud odlučiti na način kako on smatra da je u skladu s važećim propisima.

Odluka će biti donesena trećeg travnja.

Komentari
Prethodni članakOdigrano 4. kolo 1. Hrvatske rukometne lige – Istok za dječake “B”
Sljedeći članakBahatost ili dvoličnost Gradonačelnika Željka Bigovića?