Što reći o čovjeku koji u nepunih godinu i pol vladanja na mjestu Gradonačelnika uspije zatvoriti sva vrata koja su mu bila širom otvorena? Kako nazvati čovjeka koji jedno radi, drugo govori, a treće misli? Naravno da takav čovjek dolaskom na vlast pokaže sva svoja lica.

Kada nitko, ali baš nitko nije smio govoriti o lošim potezima bivšeg gradonačelnika Josipa Vukovića, a pogotovo ne HDZ koji je šutke sa strane promatrao kako se jedan medij bori protiv  gradonačelnika i građanima grada ukazuje na njegove štetne odluke, tada je Radio Nova Gradiška, što zbog totalne nekomunikacije sa gradskom vlasti isključivo zbog Vukovićevog blokiranja gradskih informacija prema Radiju, pronalazila i objavljivala sve loše poteze SDP-ovog četverogodišnjeg mandata u Novoj Gradiški.

No da li je baš sve bilo tako loše kako se činilo?

Naravno da nije, iako je SDP-ov gradonačelnik Vuković imao dosta pogrešaka, imao je i više dobrih poteza koji kada bi se zbrojili i oduzeli vjerojatno ne bi bili toliko negativni kao što je na kraju ispalo.

Dobre stvari se nisu objavljivale jer su bile tek u začetku i nisu dolazile do Radija, a loše su iskakale zbog netrpeljivosti bivšeg gradonačelnika prema našem mediju, te neriješenim prošlim vremenima i lošim odnosima kojima je “kumovao” jedan “vrstan” intelektualac novogradiškog kraja, a danas bivši ravnatelj.

Upravo zbog toga danas imamo gradonačelnika Željka Bigovića koji je svojom bahatošću,  dvoličnošću ili nečim trećim uspješno odbacio koalicijskog partnera i naravno neki će reći medije koji će ipak pratiti njegove pogreške i to javno objavljivati.

Gradonačelnik je u svom blještavom izbornom pobjedonosnom usponu, govorio kako je kriminal u Slavči, Gradskoj upravi, DING-u, Industrijskom parku i da sve ostalo ne nabrajamo, a nakon godinu i pol vladanja nitko nije odgovarao. Većina direktora je ostala, neki koji su otišli su ostavili dugove iza sebe navodno za Vukovićeve vlasti, ali da je netko “nadrapao” zbog kriminala, baš i nije.

Što nam to govori? Govori nam da je gradonačelnik Bigović ili lagao ili pričao predizborne bajke.

S druge strane danas se uspješno “kiti tuđim perjem” i sebi pripisuje sve SDP-ove projekte, poput dovođenja tvrtki Atlantic Grupe d.d., Klimaopreme d.d., programe koje zahvaljujući Hrvatskim vodama i našem sugrađaninu Milanu Mateši prolaze dobrom pripremom projekata, te investicije koje su zaplanirane davno prije dok je vlast obnašao Josip Mikšić, a kao takve su za vrijeme Josipa Vukovića progurane u proračun RH, poput primjerice dugo očekivane Južne gradske obilaznice.

Kome danas vjerovati, teško je pitanje, ali istina kad-tad izađe na vidjelo, koliko god se u ratu nešto skriva, u miru se otkrije.

Zato i kažem, vrijedi ona narodna:”Daj čovjeku vlast pa ćeš vidjeti kakav je!”

Autor: Željko Siladi

Komentari
Prethodni članakOpćinski sud u Novoj Gradiški odbacio zahtjev obitelji pokojne Nore Šitum za naknadnim vještačenjem financijskog izvješća Udruge Hrabro dijete
Sljedeći članakVeliki uspjeh najmlađih novogradiških nogometaša