Od kraja prošle 2020. godine, započela je suradnja pokrajine Tirol i njihovih vatrogasaca s vatrogascima Brodsko-posavske županije i njihovih jedinica lokalne uprave i samouprave. U četvrtak 7. listopada 2021.godine, pet vatrogasnih zapovjednika DVD-a i VZO Rešetari, na čelu s načelnikom općine Zlatkom Aga i zapovjednikom DVD-a Rešetari Stjepanom Marinovićem otputovali su u Telfs, pokrajinu Tirol u Austriji, mjesto gdje se nalazi austrijska vatrogasna škola te su sudjelovali na primanju i upoznavanju s radom vatrogasne škole u Austriji, kao i načinom funkcioniranja vatrogasnih službi i dobrovoljnih društava u Tirolu.

Tom prigodom predstavnici škole u Telfsu organizirali su prijem za predstavnike općine Rešetari i okrugli stol čelništva političke stranke grada Telfs i mjesta Achenkirch, a potom je upriličena dodjela vozila vatrogasnog kamiona Mercedes ( TLFA 2000) , Tip : MB 1324, konstrukcije: Marthe, veličine 24000 bitova.

-Ovaj projekt je realiziran zahvaljujući koordinatoru donacija za Republiku Hrvatsku, zapovjedniku DVD-a Lipik Tomislavu Stokiću i koordinatoru pokrajine Tirol Peteru Logaru.

Osim ove donacije pokrajina Tirol donirat će do kraja godine još jedno vatrogasno vozilo kamion MAN s punom opremom, a donaciju će uručiti grad Kitzbühel te će DVD-u Gunjavci biti uručeno kombi vozilo. Vrijednost donacije je 750.000,00 kuna.

Općina Rešetari nakon gradnje objekta za potrebe vatrogastva u Rešetarima uvelike želi podići razinu zaštite od požara i u opremljenosti, kao i u ljudstvu tj. operativnim snagama vatrogasaca, u obučenosti, ali i  spremnosti u tehničkom smislu te će ova donacija doći u pravo vrijeme DVD-u Rešetari, posebno što je društvo nedavno proslavilo 90. obljetnicu postojanja i rada te će vrijedna donacija dati novi motiv za daljnji rad.

Veliko hvala pokrajini Tirol, državi Austriji i njihovim vatrogascima u ime DVD-a i VZO Rešetari i općine Rešetari – ističe načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga.

Komentari
Prethodni članakOve subote besplatna predstava za djecu: I drvo je bilo sretno
Sljedeći članakIz Nove Gradiške krenuo još jedan ultramaraton Toši u čast; Nova Gradiška dobiva još jedan spomenik ovom mladom glazbeniku