Općina Rešetari je kandidirala dogradnju i rekonstrukciju vatrogasnog doma u Rešetarima zajedno s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Rešetari prema Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1 Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo na kojem ukupni iznos raspoloživih sredstava javne potpore za projekte iz Sektora lokalne infrastrukture iznosi 450.000.000,00 kuna.

Ovim projektom cilj je poboljšanje kvalitete života stanovništva Općine Rešetari kroz unapređenje infrastrukture, a u svrhu kontinuiranog razvoja ruralnog područja Općine. Projekt rekonstrukcije (dogradnje i nadogradnje) postojećeg vatrogasnog doma i spremišta s društvenim domom i kulturnim centrom bit će namjenjen javnoj uporabi i dostupan svima zainteresiranim građanima i skupinama. Nakon obnove prostor će biti multifunkcionalan za izvođenje raznih kulturno-društvenih programa, a obnovom doma i spremnice osigurat će se kvalitetniji rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rešetari.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju nakon zaprimanja svih zahtjeva formirala je rang-listu na temelju traženih procijenjenih iznosa potpore te traženog broja bodova. Nakon formiranja inicijalne rang-liste utvrđeno je da će se financirati 85 prijavljenih korisnika, a projektnom prijedlogu obnove i rekonstrukcije Vatrogasnog doma u Rešetarima dodjeljeno je 50. mjesto.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.683.374,50 kuna.

Nakon administartivne kontrole sklopit će se ugovor o financiranju sa svim korisnicima koji zadovoljavaju uvjete propisane Pravilnikom i Natječajem.

 

Komentari
Prethodni članakDesert koji vraća u djetinjstvo- počastite se kompotom od jabuka
Sljedeći članak“Čijalo perja” u Zapolju oživjelo stare običaje