Stari slavonski običaj “Čijalo perja” brojni su gosti mogli jučer doživjeti u društvenom domu u Zapolju. Zahvaljujući domaćinima, marljivim  članovima Mjesnog odbora Zapolje, organizirano je i ovo 6. po redu čijalo perja.

Iako se zadnje dvije godine ”čijalo” u Adžamovcima, došlo je vrijeme za promjenu lokacije, ove godine domaćini su bili mještani Zapolja, malog mjesta Općine Rešetari. 

Manifestacija je to koju organiziraju članovi Mjesnog odbora Zapolje uz potporu Općine Rešetari. Cilj je, ističu organizatori, običaj čijanja perja spasiti od zaborava i prenijeti ga na mlade. U bogatom kulturno umjetničkom programu predstavila su se domaća kulturno umjetnička društva “Drežnik” i “Vrbje”.

Manifestaciju je prigodnim riječima otvorio načelnik Općine Rešetari, Zlatko Aga.

-Drago mi je što se ova tradicija i dalje održava, a Općina će uvijek pomagati kad su ovakve manifestacije u pitanju, jer najvažnije je sačuvati kulturno dobro naše lijepe Slavonije. Nastojat ćemo pomagati njihov rad i aktivnosti. I u ovoj godini osigurali smo proračunska sredstva za njihov rad – rekao je

Organiziran je bogat kulturno umjetnički program u kojemu su nastupili ženska i muška pjevačka skupina KUD- “Drežnik”, ujedno i KUD ”Vrbje”, te ženska pjevačka skupina KUD-a ”Vrbje”. Kao šlag na kraju bila je izvedba dramske sekcije koja je do suza nasmijala posjetitelje igrokazom pod nazivom ”Gastarbajter” koju je režirao Andrija Čakarić.

Interes za ovakve manifestacije iz godine u godinu sve je veći i pokazuje kako se i mladi danas zanimaju za društvena događanja, stoga je i nakon manifestacije održano ugodno druženje uz, kako i priliči, tamburaše, kapljicu i dobar zalogaj. 

 

Komentari
Prethodni članakOpćina Rešetari ulazi u postupak dodjele bespovratnih sredstava
Sljedeći članakNajromatičniji farmer? Prosidbu ispisao u polju pšenice!