Manifestaciji “Noć muzeja” i ove godine pridružili su se članovi novogradiškog Oldtimer kluba “Classic 99”. U jedinstvenom, prostoru Muzeja prometa i tehnike u koji su uložili puno vremena i truda i ovoga su puta ugostili svoje prijatelje i goste.

Kao i svake godine, u neformalnoj, ležernoj atmosferi okupili su se zaljubljenici u stara vozila i sve ono što vuče miris prošlosti i starine. I ove godine prisutne je pozdravio predsjednik Oldtimer kluba “Classic 99” Krešimir Knežević:

– “Drago nam je što smo večeras okupili veliki broj posjetitelja, nekoliko stotina ljudi je danas prošlo kroz naše prostore. Našu izložbu posjetili su i gosti iz Vinkovaca, Slavonskog Broda, Laktaša iz BiH što nam je jako drago. Što se tiče naše priče o muzeju, ove godine o obilježavamo 10 godina, a ujedno obilježavamo i 111 godina automobilizma u Novoj Gradiški. Klub je sakupio oko 2000 predmeta smješetnih u 14 podzbirki. Izložili smo 44 vozila, razne predmete i strojeve, od točka do prijenosa slike, zvuka, vatrogastva, poljodjelstva, industrije, obrta, zanata. Ove godine izložili smo preko 200 predmeta više nego prošle.

Većina se predmeta odnosi na našu novogradišku baštinu što nam je iznimno bitno. Naročito smo ponosni na našu industrijsku zbirku koja nas podsjeća na tvornice koje su nekada radile u Novoj Gradiški. Većina predmeta ima svoju priču, uglavnom smo ih dobili i predstavljaju uspomenu na određeni dio života. Uz svaki ovaj predmet vezano je niz emocija, sjećanja… Svaki od njih ima svoju priču.

Komentari
Prethodni članakMirela Relković: Insekti à la carte
Sljedeći članakGradski muzej Nova Gradiška obilježio “Noć muzeja”