Danas je na području Policijske postaje Nova Gradiška, na izletištu Strmac, održan program završne manifestacije projekta „Prijateljstvo, a ne nasilje“. U devet sati, započele su razne sportske aktivnosti. Oko petstotinjak učenika osmih razreda, u pratnji svojih nastavnika sudjelovali su u malom nogometu, košarki, odbojki, badmintonu, graničaru, planinarenju, te aerobiku.

Kratki program započeo je u 11.30 sati, uz vodstvo glasnogovornice policijske uprave Kate Nujić, u okviru kojeg su kratke prigodne govore održali; načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak, Županijska koordinatorica školskih preventivnih programa Ljiljana Lukačević, te ravnatelj škole i član Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Nove Gradiške Mirko Golovrški. Na kraju programa, učenici su poslušali pjesmu „Čuvajte nas policajci“, te potom krenuli u mini kros obilježenim stazama izletišta Strmac, pod budnim okom svojih nastavnika i policijskih službenika.

Ovom projektu, kojeg je nositelj Policijska postaja Nova Gradiška uz podršku policijskih službenika za prevenciju i kontakt policajaca, svojim aktivnim sudjelovanjem potporu su dale razne službe i institucije. Financijsku i drugu potporu su dali Grad Nova Gradiška, Općina Rešetari, Općina Cernik i Županija brodsko-posavska, kojima je voditeljica u okviru programa zahvalila u ime Policijske uprave brodsko-posavske.

Policijska postaja Nova Gradiška nastavlja sa ovim projektom, koji se sastoji od edukativne komponente sa interaktivnim radionicama i sportske komponente, u kojoj učenici imaju priliku, kroz sport i druženje, međusobno se upoznavati i stjecati nova prijateljstva.

Autor: PU BRODSKO-POSAVSKA

Komentari
Prethodni članakPreventivnim pregledima očuvajmo zdravlje
Sljedeći članakSredišnji skup HSS-a općine Staro Petrovo Selo