Danas, 07. prosinca, točno u podne održana je sjednica Dječjeg gradskog vijeća pod predsjedanjem Ana Marije Kao.

Sjednica je potvrdila da i najmlađi zapažaju probleme u svome omiljenom i najdražem gradu, kako su rekli za svoj rodni grad, ali i to da imaju što reći u želji da se unaprijede njihovi uvjeti života.

Predsjednica je izvjestila prisutne o aktivnostima koje su proveli s ciljem da odrasli čuju njihov glas, ističući pri tom da i oni imaju pravo na glas. Prilikom obnašanja funkcija, članovi su se i zabavili. Dvje predstavnice Dječjeg gradskog vijeća zajedno sa voditeljicom Zrinkom Ferenčina išle su u u Zagreb na susret svih gradskih vijeća Hrvatske. U suradnji s Foto klubom Nova Gradiška snimali su fotografije sa motivima grada i događanjima u gradu, te su na taj način svoje misli prenijeli na fotografiju.  Jednu takvu poklonili su gradu i uručili je predsjedniku Gradskog vijeća, Mirku Golovrškom. Sudjelovali su i u aktivnostima koje provodi Društvo “Naša djeca”, kao što su Biciklijada i humanitarna utrka, te u aktivnostima organiziranim povodom Dječjeg tjedna i maškara.

Djecu su pozdravili i uputili im nekoliko riječi, predsjednik Gradskog vijeća, Mirko Golovrški i predsjednica Društva “Naša djeca”, Verica Lukačević.

Dječje gradsko vijeće upoznalo nas je sa svojim pravima, napomenulo je da je takav oblik druženja potiče djecu na razmišljanje što mogu učiniti za svoj grad, iznijeli su svoje viđenje o životu u gradu, kulturi u njemu, sportu, plesu. Za sam kraj poručili su svima nama da su oni budnoćnost našega grada.

Autor: Vanja Tutić

Komentari
Prethodni članakPrvi KORAK ka budućnosti – “fashion rules”
Sljedeći članak“Grad kao inspiracija”