Sinoć su se na štandu Bošnjak Beer&Gin-a u Gradskom parku prikupljala novčana sredstva za odlazak naših mladih rukometaša, članova Rukometnog kluba „Nova Gradiška – BD Gruppe” u Švedsku, na Partille cup.

Partille cup je neslužbeno klupsko svjetsko rukometno prvenstvo za mlađe kategorije koje se održava svake godine. Koliko je ovo natjecanje veliko, govori podatak da je ove godine na njemu sudjelovalo čak 1400 ekipa s 25.000 sudionika iz 52 zemlje iz cijelog svijeta.

Na štandu se nudio kuhani gin i vrući napitak od jabuke za djecu, a bilo je tu i slastica kao i kiflica. Kako kaže Marijana Bošnjak, cijene nije bilo, već je svatko donirao onoliko koliko je mogao i htio, a sav prihod išao je za mlade rukometaše kako bi im se omogućio odlazak u Švedsku.

Zadovoljan održanom akcijom je predjednik kluba, Igor Babić:

-“S obzirom da od ove godine imamo generalnog sponzora i njegovu podršku, imamo nakanu da odemo na Partille cup. Tim povodom organizirali smo ovu donatorsku večer gdje smo prodavali tople napitke, ali i naše kalendare sa slikom naših malih rukometaša, a sav prihod ide da roditeljima olakšamo da ne moraju platiti kompletnu kotizaciju, već da bude ipak nešto povoljnije. Uz pomoć našeg sponzora koji učestvuje i ovdje s određenim iznosom. Ovi dečki svojom igrom i trudom zaslužili su braniti boje našeg grada na ovom prestižnom natjecanju. Klub dižemo na veću razinu i odlučili smo da djeci priuštimo ovaj odlazak u Švedsku na to natjecanje za koje kažu da je nezaboravno iskustvo. Zahvaljujem obitelji Bošnjak, kao i svim roditeljima koji su na bilo koji način sudjelovali, jer svaki doprinos je bitan.”

Komentari