Komunalna tvrtka Odlagalište d.o.o. bavi se gospodarenjem otpadom na području grada Nove Gradiške, te općina Rešetari, Staro Petrovo Selo, Cernik, Dragalić, Gornji Bogićevci i Stara Gradiška. Božićnim je domjenkom tvrtka Odlagalište d.o.o. proslavila uspješnu poslovnu godinu. Direktor Marijan Furić zadovoljan je postignutim rezultatima i novim prostorijama:

– “Kao odgovorna osoba mogu reći da je 2019. godina bila uspješna; zašto? Zato što smo uspjeli isplatiti sve plaće ugovorene Kolektivnim ugovorom, ali i neoporezivi dio do iznosa od 2.500,00 kuna za uskrsnicu, regres i božićnicu. Tvrtka “Odlagalište” bila je podstanar u Gajevoj ulici, uredi su bili u dosta derutnom stanju. Ukazala se prilika za kupnju poslovnog prostora na tržnici, te smo dobili suglasnost Skupštine i Nadzornog odbora za kupnju novog prostora, te se ovim putem zahvaljujem svima koji su podržali ovaj projekt. Poslovni prostor je kupljen sredstvima kredita HBOR-a i komercijalne banke s fiksnom kamatnom stopom od 1,75%, na rok od 60 mjeseci. Prije mjesec dana uprava tvrtke preselila se u nove prostore, ali je naša operativa i dalje ostala na lokaciji Ljudevita Gaja 56. Budući da Grad Nova Gradiška gradi reciklažno dvorište na lokaciji “Šagulje-Ivik” vrijednost projekta je 6,7 milijuna kuna od čega su 4,5 milijuna kuna su bespovratna sredstva, a u sklopu reciklažnog dvorišta gradi se i zgrada za zaposlenike, tako da će se sva naša operativa sljedeće godine preseliti u novi prostor na lokaciji Šagulje-Ivik.”

U prognozama i planovima direktor Furić umjeren, najavljuju dva veća projekta i očekuju brzu realizaciju:

– “Izgradnjom reciklažnog dvorišta, idemo dalje i trenutno radimo na dva velika projekta. Ishodili smo lokacijsku dozvolu za izgradnju sortirnice i kompostane. Do kraja godine predat ćemo zahtjev za ishođenje i građevinske dozvole. Projekt sortirnice se procjenjuje na vrijednosti od 6,5 milijuna kuna dok je kompostana u vrijednosti 5,5 milijuna kuna. Objavljeni su javni pozivi za sufinanciranje projekta sortirnice i kompostane, tako da radimo na izradi dokumentacije za predaju na EU fondove. Radimo to sve, kako bi gospodarili otpadom na zakonit i ekološki prihvatljiv način, jer nas to zakonska regulativa i traži.” – rekao je direktor Odlagališta Marijan Furić.

– “Tvrtka Odlagalište ostvarila je odlične rezultate, drago mi je da je još jedno novogradiško poduzeće, odnosno poduzeće u vlasništvu Grada radi odlično, da stvaraju prihode, da rade ono za što su plaćeni. Imamo nešto problema sa zelenim otocima ali
radimo i na tome kako da smanjimo količinu otpada oko zelenih otoka. Jako sam zadovoljan djelatnicima tvrtke Odlagalište, prvi puta sam u njihovim novim prostorima i drago mi je da rade u normalnim uvjetima kao što se to radi u inozemstvu. Čestitam na novim uredima i još boljim rezultatima.” – rekao je gradonačelnik Vinko Grgić.  

Naša misija je poboljšanje kvalitete življenja sadašnjih i budućih generacija našeg područja, sukladno načelima zaštite okoliša i održivog razvoja te zakonskim propisima uz stalno zadržavanje trenda rasta kvalitete pruženih usluga i orijentaciju smanjivanja troškova poslovanja i uvažavanje zahtjeva korisnika usluga te djelotvornosti u pružanju usluga, ističu iz tvrtke Odlagalište d.o.o.

Komentari