U Rešetarima je održana 6. izborna skupština KLD-a Rešetari. Dosadasnji predsjednik Ivan De Villa sazvao je skupštinu društva sa željom da vodstvo prepusti mlađim članovima društva,ali do toga nije došlo. Društvo će tako i nadalje voditi Ivan De Villa.

Skupština je bila prigoda i za reviziju prethodne godine te prezentaciju planova u novoj godini.
“Budući da se radi o udruzi koja promovira kulturu i baštinu književnosti i likovnog izričaja umjetnika amatera želimo volju članova i dalje promovirati kroz njihovo stvaralaštvo te približiti se mladim stvaraocima i njihovom kulturnom stvaranju. Ciljeve smo podigli visoko a naša izvješća o radu govore koliko je to važno i za samu općinu Rešetari i promidžbu cijele naše Brodske županije, te se nadamo da ćemo ustrajati i dalje u ovim pravcima”. – rekao je predsjednik De Villa.

Zlatko Aga, načelnik općine Rešetari nazočnima je rekao da je očuvanje kulture i baštine rada KLD-a od sada prioritet općine. Dokaz da stanovnici ne znaju i nisu zainteresirani za rad ovog društva jest razlog neznanja koliko je rad društva donio pozitivnoj promidžbi općine u Hrvatskoj i svijetu. “Čuvati tradiciju i kulturu nije kao orati i kopati jer treba se naučiti boriti kulturom koje fali u svim životnim nedaćama te ju treba uvažavati kao instrument znanja, razumijevanja i građanskog kulturnog odgoja. Danas ne bi trebalo biti grada, sela ili škole bez književnog ili likovnog djelovanja od malog djeteta do odrasle osobe. To bi nam trebao biti identitet i životni moto jer samo tako postajemo bolje društvo.” – naglasio je načelnik.
Uz sve usvojene Odluke i izvješća te planove za 2023.godinu načelnik općine Rešetari pozvao je na suradnju i napredak društva u budućem periodu te ponudio svoju pomoć da se planovi ostvare.
Usljedilo je druženje po završetku skupštine.

Izvor: Općina Rešetari

Komentari
Prethodni članakKreće projekt rekonstrukcije i uređenja gradske tržnice u Novoj Gradiški
Sljedeći članakMirela Relković: Još poreza?