Sinoć je održana 10. redovna izvještajna Skupština Udruženja obrtnika Nova Gradiška u prostorijama udruženja, a predvodio ju je predsjednik Udruženja obrtnika Nova Gradiška, Tomislav Šimić.

Skupštini nazočili i počasni gosti, zamjenik gradonačelnika grada Nova Gradiška Borislav Vidošić, ravnatelj Industrijsko obrtničke škole Mijo Matošević, te Josipa Martinović i Branko Simić. 

Predsjednik Udruženja obrtnika, Tomislav Šimić je zajedno s članovima Skupštine komentirao i obrazložio točke Dnevnog reda koje su jednoglasno usvojene. 

U ugodnom ambijentu i dobrom raspoloženju podnesena su izvješća o radu, planovi za nadolazeći period, ali i objašnjeni kriteriji za provođenje izbora za tijela Udruženja obrtnika s obzirom na to da je izborna godina u Udruženju, stoga je red ili da do jeseni trenutni predsjednik Udruženja bude ponovno izabran ili izabranim bude netko novi kako bi obnašao ovu časnu dužnost. 

Rad Udruženja, trud i zalaganje u svome, ali i drugim sektorima pohvalio je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, poželjevši pri tome Udruženju uspješan nastavak djelovanja. 

Ravnatelj Industrijsko obrtničke škole, Mijo Matošević, osvrnuvši se na skupštini na gospodarsku klimu i prepreke s kojima se suočavaju Obrtnici, ali i njegova škola, predložio je udruživanje kako bi se zajedničkim znanjima, snagama i metodama stanje promijenilo barem na području grada Nova Gradiška i Brodsko posavske županije. 

Ideje, prijedloge, kritike i pohvale kako predsjednik Udruženja, tako i članovi skupštine rado su prihvatili, te će kako je najavljeno svoje djelovanje proširiti u jednom novom smjeru o kojem će se detaljnije čuti narednih mjeseci. 

Po završetku skupštine uslijedilo je formalno-neformalno druženje radi razmjene znanja, iskustava, problema i dilema s kojima se svakodnevno susreću obrtnici. 

no images were found

Komentari
Prethodni članakMario Filipi Novogradiščanima otkrio ”Kako glumiti normalnog čovjeka”
Sljedeći članakNovogradiščanka Martina Menegoni među svojim sugrađanima: S 14 godina rekla sam roditeljima – postat ću operna pjevačica… i uspjela!