Ususret manifestaciji Novogradiški festival vina i NG WINE FEST koji će se održati 8. lipnja, jučer je u Novoj Gradiški održano 4. međunarodno ocjenjivanje vina.

Prosudbena komisija od 6 sudaca i predsjednika žirija nije imalo ni malo lagan zadatak ocijeniti 138 uzoraka vina i to u kategorijama bijela vina, rose, crna i na kraju pjenušava vina.

-“Ovo međunarodno ocjenjivanje vina je u sklopu novog Gospodarskog sajma. Ono što je zanimljivo da smo imali 71 novi uzorak koji nije bio na ocjenjivanju prošle godine, što pokazuje da obogaćujemo zbirku vina i to nas veseli. Također nam je drago što je po prvi put u komisiji i pjevač Stanko Šarić. ” – naveo je organizator Slavko Sremac

Svi rezultati, dodjela priznanja i promocija, odnosno kušanje vina bit će za vrijeme Gospodarskog sajma Brodsko-posavske županije koji će se održati 8. 6. 2024. godine od 15,00 do 23,00 na središnjem gradskom trgu. Na sajmu će za degustaciju biti dostupno više od 200 butelja vina. Tako će građani moći probati sva vina od Sjeverne Makedonije, BiH, Srbije, Mađarske, Slovenije, Austrije, Italije, Francuske, Njemačke i naravno Hrvatske.

Cilj sajma je promocija obrtništva i gospodarstvenika koji će ujedno izložiti svoje proizvode za vrijeme trajanja istog.

Komentari
Prethodni članakUčenici OŠ Matija Gubec Cernik uspješni na Svjetskom virtualnom natjecanju u kodiranju
Sljedeći članakVrbje: Održana treća Smotra folklora “Vijala ‘j se vrbičica”/ foto