U organizaciji Sportskog motociklističkog kluba ”Nova Gradiška” i Hrvatskog moto saveza, te suorganizaciji Caffe bara “Minuta” na poligonu Auto Kluba Nova Gradiška jučer je, drugu godinu za redom, održano motociklističko natjecanje u našem gradu.

Novogradiški motociklistički klub i ove je godine bio domaćin otvorenog prvenstva Hrvatske u dvije kategorije Moto Rally i Moto Slalom koje je okupilo desetak motociklista iz raznih dijelova Lijepe naše, te jednog domaćeg predstavnika.

Utrka u spomenute dvije kategorije osim sudionika okupila je i nekoliko desetaka posjetitelja koji su uživali u slalomima, utrci spore vožnje, ubrzanjima i tehničkim finesama koje su na poligonu pokazivali iskusni motociklisti.

Nakon završenih natjecanja uslijedila je podjela priznanja i pehara, a za sve sudionike pripremljena je i zakuska uz ugodno druženje.

Dobru organizaciju novogradiškog kluba “popratilo” je i dobro vrijeme, a predsjednik Sportskog motociklističkog kluba ”Nova Gradiška”, Marijan Bakunić izrazio je zadovoljstvo održanim natjecanjem, uz napomenu da se nada da će ovakva natjecanja privući više ljudi u budućnosti.

-“Lijepo je kada u gradu imamo razna događanja, a mi smo htjeli dati svoj doprinos tome i da vratimo ovaj događaj koji se nekada davno održavao ovdje. Vrijeme je bilo jako lijepo, ali žao mi je što nije bilo malo više posjetitelja. Svi su imali priliku da dođu, da vide što je to. Nije bilo bitno samo natjecanje, već i druženje, a trebamo se družiti i raditi na tome da imamo događanja u našem gradu. Jako nam je zadovoljstvo što su nam se odazvali klubovi iz raznih dijelova Hrvatske.” – rekao je Bakunić

Domaći moto klub predstavljao je mladi Mateo Knežević koji se natjecao i osvojio dva treća mjesta u klasi 50 bez mjenjača skuteri i u klasi do 750 s mjenjačem. Mateo Knežević sudjeluje na moto natjecanjima tek godinu dana, a iako je bio na samo 4 natjecanja do sada, iza sebe već ima jedno prvo mjesto, dva druga mjesta i tri treća mjesta. Ovom utrkom je bio zadovoljan, ali kako kaže, može i bolje.

-“Ove godine konkurencija je dosta jaka, zadovoljan sam, ali mislim da to može još bolje, naravno za neke veće rezultate treba i bolji motor i više vremena za pripremu. Čestitam svim dečkima koji su sudjelovali, organizacija je bila odlična i vesele me sljedeći izazovi.” – izjavio je Knežević

Zadovoljni viđenim na poligonu Auto kluba Nova Gradiška bili su i posjetitelji koji su iskoristili lijepo vrijeme za druženje i uživanje na otvorenom uz zvuke motora, ali i dobru glazbu. Pozivnica je ovo da se iduće godine okupi još veći broj posjetitelja, jer Nova Gradiška zaslužuje ovakve događaje.

Svi koji su poželjeli postati članom ovog ambicioznog mladog moto kluba mogu to učiniti svakoga dana, dobrodošli su pridružiti se ekipi ljubitelja motocikala, naučiti više o motociklizmu ili postati natjecateljem, a dovoljno javiti se članovima Sportskog motociklističkog kluba ”Nova Gradiška” i slijediti njihove upute.

Komentari