Jednoglasnom odlukom Mandatno-imunitetnog povjerenstva naš Novogradiščanin, aktualni gradonačelnik Vinko Grgić i službeno je postao saborski zastupnik.
Saborski mandat prestao je novoizabranom europarlamentarcu SDP-ovu Predragu Fredu Matiću, a kao njegova zamjena zastupnički mandat počinje obnašati gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić:

– Velika čast za mene osobno i moju obitelj, a vjerujem za naš grad, okolicu i cijelu Brodsko posavsku županiju. Grad Nova Gradiška će, odsada, imati dva saborska zastupnika. Od njih 151, dvojica saborskih zastupnika iz našeg grada… to je nešto veliko, posebice ako se gleda kroz prizmu onoga što ja želim učiniti tamo, a to je stalno lobiranje za naš grad i kraj.

Vjerujem da će se komunikacija s resornim ministrima i ministarstvima znatno poboljšati i biti olakšana i to je ono što je izuzetno važno.

Hoću li i dalje moći kvalitetno obavljati gradonačelničku funkciju?!

Ja sam i dosada dva do tri dana tjedno bio u Zagrebu ili na putu kako bih „lobirao” za realizaciju raznoraznih projekata u gradu.

Ono što mogu reći, već sada je napravljen Proračun za 2020. i 2021. godinu, što se tiče izvornih sredstava i glavnih projekata. Postoji liste rezervnih projekata i sada je moja misija da nabavim sredstva za realizaciju tih projekata. Ljudi su mi dali povjerenje, ja to ne želim iznevjeriti, a sve što ću činiti bit će isključivo za poboljšanje kvalitete života naših sugrađana – kaže gradonačelnik Vinko Grgić.

Komentari