Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bodovaljci u nedjelju su bili uspješni domaćini sada već tradicionalnog događanja, 16. memorijalnog kupa „Željko Brkanac”. Kako ističe predsjednica DVD-a Bodovaljci Valentina Stojaković, kup su održali u čast njihovom pokojnom predsjedniku Željku Brkancu:

– Ove godine sudjelovalo je preko 500 djece iz 48 ekipa iz pet županija, Virovitičko podravska, Vukovarsko srijemske, Osječko baranjske, Požeško slavonske i Brodsko posavske županije. Natjecanja su se odvijala u kategorijama mladež muška, mladež ženska, djeca muška i djeca ženska. Čestitam svima na osvojenim medaljama i nagradama, nadam se da smo bili dobri organizatori i očekujemo ih sljedeće godine. Naša je ekipa mala, ali moćna, stoga se svima zahvaljujem na doprinosu u organizaciji.

Zahvaljujem se Općini Vrbje, Vatrogasnoj zajednici Brodsko posavske županije i svim sponzorima koji su nam pomogli u pripremi i održavanju natjecanja, zahvaljujemo i klubu “Slavonija” Bodovaljci na ustupljenom igralištu i prostorijama. DVD Bodovaljci osnovano je 1954. godine. Trenutno imamo četrdesetak aktivnih članova, od toga je 11 operativaca i 38 članova djece i mladeži s kojima redovno održavamo treninge. Redovito idemo i na natjecanja i skoro smo svaki vikend zauzeti. Nastojimo ih obučiti, animirati, ali i naučiti plemenitim vještinama, hrabrosti i humanosti. Kada znaš da si nekome pomogao, osjećaj je neprocjenjiv i pomažeš dalje – kaže Valentina Stojaković, predsjednica DVD-a Bodovaljci.

Vatrogastvo je poziv koji se slijedi iz ljubavi. Potrebno je puno truda i rada, ali i razumijevanja za rad s djecom, ali na kraju je ispunjavajuće. Imamo odličnu djecu i mladež s kojima je lijepo raditi, tu zahvaljujem i svim roditeljima koji su prepoznali naš rad i što su nam podrška u radu – rekla je voditeljica djece u DVD-u Bodovaljci Katarina Marković.

Rezultati natjecanja su:

DJECA ŽENSKA:
DJECA MUŠKA:
MLADEŽ ŽENSKA:
MLADEŽ MUŠKA:

Komentari
Prethodni članakOd glazbe do komedije: Odličan prvi vikend manifestacije Volim ljeto i kulturu
Sljedeći članakLegenda narodne glazbe Duško Kuliš stiže u Rešetare