Danas je održan sastanak Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata. Osim analize obilježavanja obljetnica “Šagovina i Širinci” dnevnim redom su bile predviđene pripreme za obilježavanje Vojno redarstvene operacije “Bljesak” te Dana 121. brigade Nova Gradiška.

Radnim sastankom je predsjedavao umirovljeni pukovnik Adam Tomičić koji je u uvodnom dijelu pozdravio malobrojne okupljene članove Odbora te predložio Dnevni red. Dnevni red usvojen je jednoglasno te je Tomičić započeo raspravu. Obilježavanje obljetnica “Šagovina ’91.” i “Širinci ’92.” ocjenio je kao vrlo uspješnima, a posebno zbog velikog odaziva hrvatskih branitelja i gosti na drugo navedenu obljetnicu. Radnom sastanku nazočio je i načelnik općine Okučani Aca Vidaković koji je iznio za sad utvrđeni dio protokola obilježavanja obljetnice “Bljeska” u Okučanima. Ove godine novina je smotra domaćih kulturno-umjetničkih društava pod nazivom “Okučansko proljeće”, te pomicanje satnice obilježavanja na sat ranije nego inače. Na prijedlog Vjekoslave Karešin, predsjednice novogradiške Udruge udovica hrvatskih branitelja, u Okučanim će ove godine biti postavljena i izložba fotografija koju su Novogradiščani već imali priliku vidjeti. Od ove godine radit će se i na uključivanju što većeg broja učenika u obilježavanje obljetNice “Bljeska” , a načelnik Vidaković je istaknuo važnost edukacije učenika o tom najvažnije dijelu hrvatske povijesti.

Predsjedavajući Tomičić zaključio je kako je žalosno da na radne sastanke Odbora bude pozvano preko 50 članova, a odaziv je minoran. Također je oštro kritizirao načelnike okolnih općina zbog nedolaska na sjednice Odbora.

Dodajmo kako će u Novoj Gradiški upravo povodom obljetnice VRO “Bljesak” biti organiziran Festival čobanca – natjecanje u kuhanju čobanca te Festival domoljubne glazbe.

Komentari
Prethodni članakIzvanredno obraćanje župana Danijela Marušića povodom izdvajanja Opće bolnice Nova Gradiška
Sljedeći članakGradsko vijeće: Radi se “punom parom”; Grad će sufinancirati kupnju zemljišta za izgradnju stambenih zgrada mladim obiteljima