Danas je župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić sazvao izvanrednu konferenciju povodom izglašavanja izdvajanja Opće bolnice Nova Gradiška iz Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” Slavonski Brod.

-Ministarstvo zdravstva je putem Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske zaprimilo vaš podnesak u kojem navodite razloge za podjelu Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” Slavonski Brod na način da se iz iste izdvoji Opća bolnica Nova Gradiška kao samostalna zdravstvena ustanova. Ovim Vas putem obavještavamo da je Ministarstvo zdravstva suglasno s navedenim zahtjevom za pokretanjem procedure. S poštovanjem u potpisu primarius doktor znanosti Milan Kujundžić, doktor medicine, pročitao je dobre vijesti župan Danijel Marušić.

-Sada sa ovom objavom i službeno imamo na određeni način i nastavak ove priče koja je bila jučer na Županijskoj skupštini ne znajući službeno da je ovo došlo. Mi smo imali informacije da će to biti tako da su napravljene sve predpostavke za izdvajanje ove bolnice. Nama naravno predstoje koraci ka osamostaljenju, od diobene bilance do svih drugih koraka. Međutim vjerujem da smo nakon ove, ja bih rekao, duge borbe uspjeli doći do ovog koraka gdje imamo sve dozvole i suglasnost za izdvajanje bolnice, nastavio je Marušić.

-Ovom prilikom bih se zahvalio ravnatelju Bolnice doktoru Josupu Samardžiću, doktoru Josipu Kolodziej, pročelnici Zdravstva i svim drugima koji su doprinjeli da se ovaj korak napravi. Jako veliku ulogu u svemu ovome je imao i predsjednik Skupštine Pero Ćosić, kojim se ovim putem također zahvaljujem kao i cijeloj županijskoj Skupštini. Vidjeli ste da su jučer jednoglasno donijeli sve akte koji su potrebni od strane Županije. Veliku podršku imamo također od predsjednika Vlade, gospodina Plenkovića, koji je razumio ovaj slučaj i gospodina ministra Kujundžića koji nas je u roku tri do četiri mjeseca primio barem pet puta u raznim vrstama izaslanstava i doista osjetio što trebaju ljudi na terenu i dao podršku da Nova Gradiška postoji kao pravni subjekt u Brodsko-posavskoj županiji, jer zna interese i porebe malog čovjeka, riječi su zahvale župana Marušića.

 

17855058_1356182031110316_7563962904839721835_o

 

17834857_1356182671110252_4617406072257075556_o

Komentari
Prethodni članakGlasajte za Aktivnu zonu u Novoj Gradiški
Sljedeći članakOdbor za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata zasjedao uoči “Bljeska” / Foto