U osmini finala hrvatskog odbojkaškog kupa ŽOK “Nova Gradiška” svladao je u prvoj utakmici na domaćem terenu aktualne državne prvakinje HAOK “Mladost” iz Zagreba rezultatom 3:2 (25:23, 24:26, 25:16, 21:25, 15:13).

Odličnih i neizvjesnih 5 setova, puna dvorana Elektrotehničke i ekonomske škole u Novoj Gradiški, uzavrela atmosfera i u konačnici pobjeda Novogradiščanki obilježilo je prvu utakmicu osmine finala hrvatskog odbojkaškog kupa.

Novogradiščanke su napravile bolji uvod u utakmicu i već na početku prvog seta vode 5:0, vodstvo drže do 10:5 kada se u igru vraća “Mladost” i približava se na samo jedan razlike. No, koncentracija i bolja igra je bila na strani domaćina koji ponovno povećava razliku na 20:16 kada se i “Mladost” razigrava, te pokušava stići. Umalo im je to i uspjelo, ali ipak prvi set ide u korist Novogradiščanki koje ga završavaju s 25:23.

Najneizvjesniji je bio drugi set, dosta izjednačena igra s obje strane što se vidi i po tijeku samog seta, 9:6, 12:12, 16:16, 19:22, 21:22, 22:23 i u konačnici 24:46 za gošće. Obje ekipe su uložile maksimum, no za nijansu je bila bolja “Mladost”. 

U trećem setu Novogradiščanke pokazuju zašto su već drugu sezonu za redom prvoligašice i zašto iz godine u godinu sve više napreduju i u igračkom i u fizičkom i u psihičkom smislu. Bio je to set koji je u svakom pogledu išao u korist Nove Gradiške. Iako je na samom početku bilo dosta izjednačeno (4:3, 11:9), s odmicanjem seta Novogradiščanke su odličnim napadima i obranom odmicale i u bodovnom smislu od gošći, te dolaze do 17:9, 21:16 i u konačnici 25:16. 

 

Nakon šoka u trećem setu i nemogućnosti se vratiti u ritam utakmice, “Mladost” ipak pokazuje bolju igru u 4. setu. Početak ponovno neizvjestan, izjednačen, prvo je bilo 6:4, pa 8:8, a zatim prave veliku prednost od 5 bodova (13:18), pojačavaju ritam što Novogradiščanke hvataju tek pred kraj seta, ali nedovoljno. Zagrepčanke osvajaju 4. set s 21:25.

Peti set je bio pravi prvoligaški, onako kako igraju samo najbolje ekipe u Hrvatskoj. Domaćini ga otvaraju bolje, prave prednost od 5 bodova (8:3), ali onda se vraća “Mladost” u igru, smanjuje na 8:6, pa 8:8, prelazi u vodstvo na 8:11, Novogradiščanke vraćaju to na 11:11. Kreće zadnji napad, Nova Gradiška vodi 14:13, meč lopta je, Novogradiščanke kreću u napad, pucaju, lopta odlazi u aut što pokazuje glavna sutkinja, no pomoćni i linijski pokazuju da je to bio blok aut, glavna sutkinja mijenja mišljenje (s pravom kako tvrdi većina) i utakmica je gotova. Novogradiške odbojkašice osvajaju 5. set s 15:13, pobjeđuju aktualne državne prvakinje i ulaze ponovno u povijest novogradiškog sporta. 

 

“Bila je to prava prvoligaška utakmica i ono što moram istaknuti – skidam kapu svojoj ekipi. Ovo mi je najdraža pobjeda u životu. Presudila je odlična fizička sprema cura, maksimalna razina koncentracije, osim u 4. setu. Jako dobro smo primali servis cijelu utakmicu i fenomenalnu timsku igru, gdje su pokrivale jedna drugu. Bilo je i dosta winnera i aseva na servisu. Sretan sam i kako su reagirale mlade igračice, pogotovo Antonija Čeliković i tehničarka Lucija Dautović”, rekao je trener Novogradiščanki Damir Runjaš.

 

Damir Runjaš

“Nismo zadovoljni igrom s naše strane, grozno smo igrali. Bilo je očekivano. U odnosu na prošlu sezonu kada smo bili prvaci, ove godine smo promijenili cijelu ekipu. Ostala je samo jedna igračica iz prošle sezone, neke cure su danas po prvi put igrale za seniorke “Mladosti”. Ova utakmica je pokazala da je pred nama dugi put, veliki posao, jer moramo graditi ekipu iz početka”, rekao je trener “Mladosti” Edo Klein.

 

Edo Klein

Uzvratna utakmica je 15. listopada u Zagrebu, Novogradiščanke neće više imati tu početnu nervozu, nemaju što izgubiti i želimo im puno uspjeha i u toj utakmici, ali i u novoj sezoni koja počinje 11./12. listopada gostujućom utakmicom sa ŽOK “Osijek”. 

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakDan je ružičaste vrpce
Sljedeći članakOdržana 1. manifestacija “Diko moja priko kola priđi” (photo)