Diljem Hrvatske danas se obilježava Dan ružičaste vrpce. Akciji su se pridružile i Novogradiščanke, članice Udruge žena liječenih od bolesti dojke “Kap ljubavi”. Simboličnom šetnjom središnjom gradskom ulicom te dijeljenjem letaka i informativnog materijala žele skrenuti pozornost na ovu bolest koja je, ukoliko se na vrijeme otkrije, u 90 posto slučajeva izlječiva.

– Želimo upozoriti naše sugrađanke na ovu zloćudnu bolest, ukazati im da ne okreću glavu od problema i redovito obavljaju samopregled dojke. Bolest je izlječiva, samo ako se na vrijeme otkrije. Ja sam najbolji primjer, evo već dvadeset godina je prošlo kako sam otkrila da sam bolesna – ističe Ružica Filković, predsjednica udruge.

Članice Udruge žena liječenih od bolesti dojke “Kap ljubavi” redovito se druže, a druženje im, kažu, puno znači. Porazgovaraju, znaju se i našaliti, ali i čuju niz korisnih informacija.

Pozivaju sve naše sugrađanke da im se pridruže svakog prvog ponedjeljka u prostorijama Hrvatskog liječničkog zbora u novogradiškoj bolnici. Sastanci se održavaju od 16 sati, pa će tako biti i ovoga ponedjeljka.

Autor: Sanja Bukvić

Komentari
Prethodni članakBosutski bećari – “BUDI TU”
Sljedeći članakODBOJKA: Nova Gradiška svladala aktualne državne prvakinje! (photo)