Nakon što je SBplus zadnjeg dana prošle, 2018. godine, objavio članak pod nazivom “Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe“, u kojem smo izvijestili kako je zbog nedostatka kvoruma propao i četvrti pokušaj održavanja sjednice Općinskog vijeća Davora na kojem je trebao biti izglasan prijedlog tamošnjeg proračuna ili barem Odluka o privremenom financiranju, drugoga dana nove godine objavili smo reagiranje načelnika Općine Davor Đure Anđelkovića koji je za takvu situaciju “odgovornom prozvao predsjednicu OV Lidiju Brlić, ali i sve oni koji su opstruirali rad vijeća te tako doveli do nezavidne situacije.”

Rješenje nastale situacije stiglo je s jučerašnjeg zatvorenog dijela 138. sjednice Hrvatske vlade, na kojem je Branko Sabo imenovan povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskoga vijeća Općine Davor. Prije toga Vlada Republike Hrvatske donijela je rješenje o raspuštanju Općinskoga vijeća Općine Davor, jer u Zakonom određenom roku nije donijelo proračun, odluka je o kojoj je izvijestio i portal novagra.

Rješenje o raspuštanju Općinskoga vijeća Općine Davor Vlada RH donijelo je na prijedlog Ministarstva uprave koje je prijedlog za raspuštanje Općinskog vijeća Općine Davor zatražilo na temelju Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

U prijedlogu Ministarstva uprave navedeno je da je Ured državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji dopisom od 4. siječnja 2019. godine izvijestio Ministarstvo uprave da Općina Davor nije donijela proračun za 2019. godinu, kao ni odluku o privremenom financiranju.

U dopisu je navedeno da je općinski načelnik Općine Davor predložio proračun, no isti na 8. sjednici Općinskog vijeća održanoj 12. prosinca 2108. godine, nije usvojen. Ujedno je navedeno da sjednica Općinskog vijeća sazvana za 31. prosinca 2018. godine na kojoj je trebalo odlučivati o prijedlogu odluke o privremenom financiranju nije održana zbog nedostatka kvoruma te stoga nije donesena odluka o privremenom financiranju.

Izvor: SBPlus
Foto: Ilustracija

Komentari
Prethodni članakNa krilima Novogradiških navijača “Kauboji” do vrhunskih pobjeda
Sljedeći članakHrvatske vojska zapošljava gotovo 1000 novih vojnika