Teška utakmica se očekivala, zadnja u B skupini Svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj između aktualnih europskih prvaka Španjolske i rukometne sile Hrvatske. Teška utakmica je i bila, Hrvati su imali strategiju, taktiku, odličan napad, čvrstu obranu i neumorna krila, ali i igrača više- ma što igrača, na tisuće njih s tribina Olimpijske dvorane u Münchenu koji su svojim snagama doprinijeli velikoj pobjedi naših “Kauboja” i uspinjanju na prvo mjesto skupine. 

Tisućama navijača hrvatske rukometne reprezentacije pridružili su se, ma i zasjenili ih , navijači iz Nove Gradiške čija slika i transparent su obišli svijet. 

Da je Nova Gradiška riznica sportaša dobro je poznato, da Nova Gradiška živi za sport također, a da iz godine u godinu naši navijači bodre reprezentacije svih sportova već smo navikli. Navijali su, barem ono što ja kao mlada znam, naši Novogradiščani za kauboje u Tunisu, odlazilo se na nogometni euro u Austriju i Švicarsku, tražile se karte za Brazil i Katar što se ova dva sporta tiče, navijalo se za “Vatrene” u Rusiji, pratilo se naše tenisače po susretima u Davis Cup-u, nerijetko su naši sugrađani viđani i po košarkaškim i vaterpolskim utakmicama, te skijaškim stazama dok su se Kostelići spuštali, a neizostavna podrška svakoj reprezentaciji, ali i klubovima za koje igraju “naše gore listovi”, u bilo koji kutak svijeta slala se i iz male Nove Gradiške. 

Da mali grad, mala primanja, ali veliko srce i želja za svjedočenjem povijesti iz godine u godinu, pa tako i ove godine naše navijače odvela je na još jedno svjetsko prvenstvo s ambicijom motiviranja onih koji se bore za svijetlu sliku Lijepe naše, male države, a sportske velesile. 

Rukometni veterani Nove Gradiške uputili su se u München kako bi bodrili svoje protiv najžešćih protivnika u ovoj fazi natjecanja. Ako itko razumije rukomet, borbu na rukometnom terenu, težinu ispita pred kojim su se našli “Kauboji” onda su to nekadašnji rukometaši  koji su svojim srčanim navijanjem i euforijom i prije same utakmice digli i Novu Gradišku i Hrvatsku, a samim time i naše reprezentativce na noge. 

Među tisućama “njemačkih” Hrvata istakli su se oni koji su u Njemačku potegli upravo iz svoje Hrvatske, među stotinom transparenata istaknuo se onaj najveći iz Nove Gradiške. Prekrasna slika obišla je svijet, dirnula Hrvate, a “Kauboje” dovela do još jedne pobjede pa makar i indirektno.

Naši rukometni veterani ponosni su na “Kauboje”, a mi na naše rukometne veterane kojima poručujemo bodrite naše “Kauboje” i do svake sljedeće pobjede!

Atmosferu s tribina podijelili su naši navijači u komentarima naše facebook objave ( ATMOSFERA),  a kako je izgledalo prije utkamice provjerite klikom na link NG PRIJE TEKME 

Foto:Facebook

 

Komentari