Od danas je u primjeni „Odluka o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19″ nacionalnog Stožera CZ.

Korištenje maski za lice ili medicinskih maski obavezno je za zaposlenike zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima (ako su posjete dopuštene), za zaposlenike u trgovačkoj djelatnosti i kupce za vrijeme boravka u prodavaonicama, za zaposlenike u ugostiteljstvu koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka, a još od ranije i za vozače, zaposlenike i putnike u sredstvima javnog prometa. Također od sutra se primjenjuje i „Odluka o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od 100 sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19″.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Maske se moraju nositi ispravno, trebaju se često mijenjati, sigurno odlagati. Sve to u kombinaciji s dobrim higijenskim mjerama, ako želimo da budu korisne, napominju stručnjaci. Uz to, treba biti svjestan činjenice da su upravo prljave i zakašljane maske pravi rasadnik bakterija kojeg bismo trebali držati što dalje od nosa, očiju i usta.

Foto: Ilustracija/Internet

 

Komentari
Prethodni članakU Novskoj će se graditi kampus gaming industrije vrijedan 420 milijuna kuna
Sljedeći članakProvjerite na čemu možete dobiti dodatne bodove za smještaj u studentski dom