U Novskoj će se graditi kampus gaming industrije sa sveučilištem, domovima i eSportskom dvoranom s 4000 mjesta, piše Večernji list.

Uspjeh samo jednog startupa u gaming industriji može za državu isplatiti sve do sada uloženo u naš projekt stvaranja Novske kao regionalnog centra za razvoj videoigara. Ta industrija okreće milijarde i samo jedna hit-igra može donijeti stotine milijuna kuna, kažu za Večernji list u Poduzetničkom inkubatoru PISMO jedinom specijaliziranom za gaming industriju u široj regiji.

Njihov je idući vezani projekt Kampus gaming industrije. I doista, gaming industrija u svijetu je prošle godine zaradila 120 milijardi dolara, četiri posto više nego 2018. godine.

Na području tog kampusa nalazit će se četiri osnovna objekta. Prvi je fakultet s oko 9000 kvadrata bruto površine i spavaonicama za smještaj gostujućih predavača, u kojem je predviđen petogodišnji program s po 50 studenata godišnje u programerskom i grafičkom smjeru i oko kojega su već uspostavljene suradnje s fakultetima iz Malezije i New Yorka.

Sagrađen će biti i studentski i učenički dom na 11.500 kvadrata, zatim akcelerator gaming industrije te poduzetnički inkubator za eSport s dvoranom od 4000 sjedećih mjesta.

Akcelerator gaming industrije sadržavat će studio za snimanje, dvorane za sastanke te halu s novom gaming opremom, a tu će se moći educirati i usavršavati srednjoškolci i svi drugi koje ova industrija zanima, donosi Večernji list.

Foto: Simora, Pismo

Komentari
Prethodni članakStiglo izvješće Stožera: Šest novih osoba pozitivnih na koronavirus u županiji, od sutra obvezne maske!
Sljedeći članakOd danas na snazi nove mjere, podsjećamo bez maski ne možete u trgovine